Гречані котлети - це швидкий і ароматний спосіб позбутися від надлишків вареної гречки. Насіння гречки без глютену, багаті білком і вітаміном B. Гречка готова через 15 хвилин і має прекрасний смак, якщо подавати її з вершковим маслом і морською сіллю. Якщо хочете, додайте в гречку сир, не завадить. А коли є залишки гречаної каші, на допомогу приходять гречані котлети - гречаники. І не обов'язково мати під рукою м'ясо для приготування таких котлет.
Помістіть гречану крупу в каструлю середнього або великого розміру (з достатнім місцем для гречки і великою кількістю води). Залийте гречку з чайника великою кількістю окропу. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть вогонь до середньо-слабкого і варіть 10-15 хвилин, в залежності від ваших особистих переваг. Рекомендуємо спробувати через 10 хвилин, і якщо каша не зовсім приготовлена на ваш смак, готуйте ще трохи. Зварену гречану крупу процідіть через сито і викладіть в невелику миску, щоб охолодити.
Далі викладіть сир фета на кухонну дошку і наріжте його спочатку невеликими кубиками, а потім руками акуратно розкришіть молочний продукт в миску з охолодженою гречкою.
Далі очистіть від лушпиння цибулю. Викладіть овоч на обробну дошку і дрібно його наріжте. Надішліть подрібнену цибулю так само в миску з гречаною крупою.
Потім дрібно наріжте зелену цибулю і петрушку (можете використовувати будь-яку зелень на свій смак). Надішліть подрібнену зелень так само в миску до решти інгредієнтів.
Тепер, по черзі, вбийте в миску курячі яйця, добре все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, додайте трохи просіяного борошна, і добре все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів.
Далі обережно, трохи змоченими водою руками, сформуйте з підготовленої суміші невеликого розміру котлетки. Викладіть гречані котлети на блюдо і відправте в холодильник приблизно на 15-20 хвилин (не обов'язково).
Потім помістіть невелику сковороду на плиту, залийте в неї рослинне масло і добре прогрійте. Покладіть в гаряче масло, раніше підготовлені котлети і обсмажте, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
Далі перекладіть готові гречаники без м'яса в красиве блюдо і подавайте до столу з улюбленим соусом або в супроводі свіжого овочевого салату.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти