Гречана крупа - дуже корисний продукт, який швидко і легко приготувати. Але якщо вам набридло її вживати тільки у вигляді каші, є хороша ідея. Пропонуємо вашій увазі рецепт органічних і смачних пісних гречаників.
Основним інгредієнтом пісних гречаників є звичайно ж гречка. Якщо ви хочете, щоб ваша страва була не тільки пісною, але ще і дуже корисною, вам необхідно враховувати один нюанс. Не використовуйте коричневу гречку, адже вона піддається ретельному обсмажуванні. При цьому набуває пікантний смак, але втрачає багато корисних властивостей. Тому вам знадобиться зелена не смажена гречка.
Зелена крупа має більш ніжний смак. Без впливу високих температур в ній зберігаються всі вітаміни, мікроелементи і мінерали. Вона містить багато клітковини і антиоксидантів. Візьміть необхідну кількість гречки і ретельно промийте її. Промиту гречку висипте в каструлю. Залийте гарячою водою, щоб вона покрила крупу приблизно на 2 см. Варіть на повільному вогні протягом 15 - 20 хвилин.
Поки вариться гречана крупа, підготуйте ще один інгредієнт для цієї страви. Візьміть картоплю, очистіть її від шкірки і помийте під проточною водою. Натріть на дрібній тертці, а після відіжміть сік, який утворився при натиранні картоплі.
Надішліть терту картоплю в глибоку миску. Додайте до неї зварену і трохи остигнулу зелену гречку. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Киньте трохи меленої паприки. Взагалі можете додати будь-які ваші улюблені спеції.
Також необхідно трохи зелені, щоб додати не тільки смак, але і яскраві фарби масі, з якої будуть готуватися пісні гречаники. Сполосніть під проточною водою гілочки петрушки і коріандру. Промокніть рушником. Дрібно наріжте на кухонній дошці і киньте подрібнену зелень в миску.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти в мисці. Візьміть картоплем'ялку, або як її ще називають, товкачку для пюре. З її допомогою придушіть масу, щоб вона стала більш вузькою.
Руками сформуйте з маси гречаники в формі кульок приблизно однакового розміру.
На сковорідку налийте невелику кількість рослинної олії, поставте її на вогонь. Коли олія нагріється, викладіть на сковорідку гречаники. Готуйте на невеликому вогні з кожного боку по 5 - 10 хвилин до рум'яності. Коли пісні гречаники будуть готові, зніміть їх зі сковорідки і викладіть на блюдо. Подавайте до столу теплими. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти