Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Гречана каша з м’ясом

( 4.8889 4 518 18 оцінок)

2347 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гречана каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Гречана крупа настільки універсальна, що з неї можна приготувати безліч різноманітних страв, в тому числі і каш. Гречані каші шанувалися завжди, ще з давніх-давен, і вважалися ситною і поживною стравою у всіх. Особливо смачна гречана каша з м'ясом, яку приготувати абсолютно легко і просто. Щоб гречка добре приготувалася і при цьому не підгоріла, її краще готувати не на відкритому вогні, але не у всіх є така можливість. Тому, на сьогоднішній день багатьом господиням доступний відмінний спосіб приготування гречаної каші - в мультиварці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гречана каша з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки13 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії137 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Смачну гречану кашу з м'ясом ви приготуєте швидко, без будь-яких вигадливих кулінарних проблем і великої витрати часу, хоча, трохи зусиль все ж прикласти доведеться, як втім, на підготовку будь-якої страви. В першу чергу нам, звичайно, доведеться попередньо приготувати м'ясо і овочі, а також обробити гречку. Що значить обробити - просто трохи крупу обсмажити на сухій сковороді, щоб гречка була ароматною і в процесі варіння-розсипчастою.

Крок - 1
02

М'ясо, звичайно ж, можна використовувати будь-яке, просто свинина і яловичина готується трохи довше, а ось курятина набагато швидше, тому ми виберемо саме її. Отже, беремо курячі стегна, промиваємо їх теплою водою і трохи просушуюємо паперовими рушниками. Після цього куряче м'ясо зрізаємо з кісточок і ріжемо скибочками середнього розміру.

Крок - 2
03

Цибулю чистимо від лушпиння, миємо й нарізаємо кубиками, невеликими, але і не дуже дрібними.

Крок - 3
04

Моркву чистимо від шкірки, миємо й розрізаємо вздовж на кілька частин. Після цього ріжемо моркву довгими часточками і викладаємо в чашу мультиварки.

Крок - 4
05

Туди ж кидаємо подрібнену цибулю і викладаємо зверху підготовлену курятину. Всі інгредієнти перемішуємо і закриваємо кришку мультиварки. Готуємо м'ясо з овочами протягом 20 хвилин.

Крок - 5
06

Після цього відкриваємо кришку і додаємо в мультиварку сметану. Сюди ж засипаємо попередньо обсмажену гречану крупу, перемішуємо за допомогою лопатки і накриваємо кришку.

Крок - 6
07

Готуємо до повної готовності. Це займе за часом близько 20 хвилин. Так, головне, не відкривати кришку під час готування, адже гречка відмінно доходить під впливом пара. За цей час гречка вбере в себе достатню кількість рідини і розбухне. Викладаємо приготовану страву на тарілки і подаємо до столу. Смачна, ароматна гречана каша з м'ясом досита нагодує всіх ваших домочадців.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Торт Сметанник - покроковий рецепт, фото 1 Торт Сметанник 60 7 3 з 5 - детальніше -
М’ясний гуляш по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний гуляш по-домашньому 65 6 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет у фользі - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет у фользі 100 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Голубці в сметані - покроковий рецепт, фото 1 Голубці в сметані 85 6 3 з 5 - детальніше -
Макарони з плавленим сиром - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з плавленим сиром 40 4 3 з 5 - детальніше -
Салат олів’є з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Салат олів’є з м’ясом 40 5 3 з 5 - детальніше -
Сирний чізкейк з ожиною - покроковий рецепт, фото 1 Сирний чізкейк з ожиною 130 6 3 з 5 - детальніше -
?>