Гречана крупа настільки універсальна, що з неї можна приготувати безліч різноманітних страв, в тому числі і каш. Гречані каші шанувалися завжди, ще з давніх-давен, і вважалися ситною і поживною стравою у всіх. Особливо смачна гречана каша з м'ясом, яку приготувати абсолютно легко і просто. Щоб гречка добре приготувалася і при цьому не підгоріла, її краще готувати не на відкритому вогні, але не у всіх є така можливість. Тому, на сьогоднішній день багатьом господиням доступний відмінний спосіб приготування гречаної каші - в мультиварці.
Смачну гречану кашу з м'ясом ви приготуєте швидко, без будь-яких вигадливих кулінарних проблем і великої витрати часу, хоча, трохи зусиль все ж прикласти доведеться, як втім, на підготовку будь-якої страви. В першу чергу нам, звичайно, доведеться попередньо приготувати м'ясо і овочі, а також обробити гречку. Що значить обробити - просто трохи крупу обсмажити на сухій сковороді, щоб гречка була ароматною і в процесі варіння-розсипчастою.
М'ясо, звичайно ж, можна використовувати будь-яке, просто свинина і яловичина готується трохи довше, а ось курятина набагато швидше, тому ми виберемо саме її. Отже, беремо курячі стегна, промиваємо їх теплою водою і трохи просушуюємо паперовими рушниками. Після цього куряче м'ясо зрізаємо з кісточок і ріжемо скибочками середнього розміру.
Цибулю чистимо від лушпиння, миємо й нарізаємо кубиками, невеликими, але і не дуже дрібними.
Моркву чистимо від шкірки, миємо й розрізаємо вздовж на кілька частин. Після цього ріжемо моркву довгими часточками і викладаємо в чашу мультиварки.
Туди ж кидаємо подрібнену цибулю і викладаємо зверху підготовлену курятину. Всі інгредієнти перемішуємо і закриваємо кришку мультиварки. Готуємо м'ясо з овочами протягом 20 хвилин.
Після цього відкриваємо кришку і додаємо в мультиварку сметану. Сюди ж засипаємо попередньо обсмажену гречану крупу, перемішуємо за допомогою лопатки і накриваємо кришку.
Готуємо до повної готовності. Це займе за часом близько 20 хвилин. Так, головне, не відкривати кришку під час готування, адже гречка відмінно доходить під впливом пара. За цей час гречка вбере в себе достатню кількість рідини і розбухне. Викладаємо приготовану страву на тарілки і подаємо до столу. Смачна, ароматна гречана каша з м'ясом досита нагодує всіх ваших домочадців.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти