Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Гречана каша з м’ясом в казані

( 4.8400 4 525 25 оцінок)

3332 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гречана каша з м’ясом в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Спортивне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Кожен з нас хоча б раз у житті відпочивав на природі, можливо з наметом, а це багаття, романтика і звичайно ж, смачна їжа. У цих умовах можна приготувати не одну страву, як традиційну для приготування на багатті, так і не зовсім. Звичайно, не всім звично те, що поряд з шашликами або юшкою або шурпою, дуже вигідну позицію займає гречана каша з м'ясом в казані. Хоча, як завжди, це зовсім не означає, що таку чудову страву можна готувати виключно на вулиці. Зовсім ні, для цього достатньо мати духовку або плиту, і все в ваших руках. А ось рецепт від нас вам зовсім не завадить.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гречана каша з м’ясом в казані" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи6.5 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ви зважитеся приготувати таку кашу за нашим рецептом, ви ні крапельки про це не пошкодуєте. І головне, нічого не бійтеся, всі ваші старання будуть оцінені по достоїнству. Для того, щоб гречана каша з м'ясом в казані вийшла смачною, ароматною і головне, незвичайною, раджу гречку попередньо підготувати. Для цього гречану крупу ретельно перебираємо, видаляємо сміття і ретельно промиваємо холодною водою. Після цього трохи приварюємо гречку в воді, після чого відціджуємо рідину, а напівсиру кашу відставляємо.

Крок - 1
02

Тепер підготуємо овочі. Зокрема чистимо від лушпиння цибулину, миємо й шаткуємо скибочками середнього розміру. Після цього очищену і вимиту моркву нарізаємо тонкою соломкою.

Крок - 2
03

Ще за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна подрібнюємо помідори. Також дрібно шаткуємо зубок часнику.

Крок - 3
04

Свіжу яловичу вирізку добре промиваємо, видаляємо в разі необхідності плівки або зайвий жир, просушуємо і ріжемо дрібними шматочками.

Крок - 4
05

А ось тепер, коли всі інгредієнти готові, ставимо на плиту чавунний казанок і наливаємо в нього рослинне масло. Викладаємо в розігріте масло нарізане теляче м'ясо, трохи обсмажуємо, помішуючи, і додаємо нашатковану цибулю.

Крок - 5
06

Знову перемішуємо, обсмажуємо до легкої рум'яності цибулі, а потім кидаємо моркву.

Крок - 6
07

Ще трохи підсмажуємо м'ясо з овочами, додаємо подрібнений часник і помідори.

Крок - 7
08

Добре перемішуємо, кладемо в казанок лавровий лист, солимо і перчимо. Перемішуємо і нарешті викладаємо зверху рівним шаром приварену гречку, доливаємо трохи води, трохи кип'ятимо, а потім накриваємо кришкою і залишаємо готуватися до готовності каші.

Крок - 8
09

Приготовану страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Гречана каша з м'ясом дуже смачна, ароматна і буде відмінним обідом або вечерею для вашої родини.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Суші Сакура - покроковий рецепт, фото 1 Суші Сакура 40 2 3 з 5 - детальніше -
Суп місо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Суп місо з грибами 55 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Смачний вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Смачний вінегрет 140 5 3 з 5 - детальніше -
Тушковані заморожені овочі - покроковий рецепт, фото 1 Тушковані заморожені овочі 25 1 2 з 5 - детальніше -