Кожен з нас хоча б раз у житті відпочивав на природі, можливо з наметом, а це багаття, романтика і звичайно ж, смачна їжа. У цих умовах можна приготувати не одну страву, як традиційну для приготування на багатті, так і не зовсім. Звичайно, не всім звично те, що поряд з шашликами або юшкою або шурпою, дуже вигідну позицію займає гречана каша з м'ясом в казані. Хоча, як завжди, це зовсім не означає, що таку чудову страву можна готувати виключно на вулиці. Зовсім ні, для цього достатньо мати духовку або плиту, і все в ваших руках. А ось рецепт від нас вам зовсім не завадить.
Якщо ви зважитеся приготувати таку кашу за нашим рецептом, ви ні крапельки про це не пошкодуєте. І головне, нічого не бійтеся, всі ваші старання будуть оцінені по достоїнству. Для того, щоб гречана каша з м'ясом в казані вийшла смачною, ароматною і головне, незвичайною, раджу гречку попередньо підготувати. Для цього гречану крупу ретельно перебираємо, видаляємо сміття і ретельно промиваємо холодною водою. Після цього трохи приварюємо гречку в воді, після чого відціджуємо рідину, а напівсиру кашу відставляємо.
Тепер підготуємо овочі. Зокрема чистимо від лушпиння цибулину, миємо й шаткуємо скибочками середнього розміру. Після цього очищену і вимиту моркву нарізаємо тонкою соломкою.
Ще за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна подрібнюємо помідори. Також дрібно шаткуємо зубок часнику.
Свіжу яловичу вирізку добре промиваємо, видаляємо в разі необхідності плівки або зайвий жир, просушуємо і ріжемо дрібними шматочками.
А ось тепер, коли всі інгредієнти готові, ставимо на плиту чавунний казанок і наливаємо в нього рослинне масло. Викладаємо в розігріте масло нарізане теляче м'ясо, трохи обсмажуємо, помішуючи, і додаємо нашатковану цибулю.
Знову перемішуємо, обсмажуємо до легкої рум'яності цибулі, а потім кидаємо моркву.
Ще трохи підсмажуємо м'ясо з овочами, додаємо подрібнений часник і помідори.
Добре перемішуємо, кладемо в казанок лавровий лист, солимо і перчимо. Перемішуємо і нарешті викладаємо зверху рівним шаром приварену гречку, доливаємо трохи води, трохи кип'ятимо, а потім накриваємо кришкою і залишаємо готуватися до готовності каші.
Приготовану страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Гречана каша з м'ясом дуже смачна, ароматна і буде відмінним обідом або вечерею для вашої родини.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти