Гречана каша з молоком - швидка, проста і легка в приготуванні страва. При цьому вона надзвичайно поживна, так як гречка багата на рослинний білок - головним будівельним матеріалом для клітин. Крім цього, в гречаній крупі містяться необхідні для нашого здоров'я мікроелементи і вітаміни. Це одна з найбільш корисних і смачних каш, яка може виявитися на столі.
Гречану крупу ретельно переберіть, щоб видалити зіпсовані зерна, а потім промийте водою і дайте стекти. Промиту гречку пересипте в каструлю для варіння. Додайте сіль і влийте воду (пропорція крупи до води 1: 3 відповідно).
Поставте каструлю з гречкою на плиту і на середньому вогні доведіть рідину до кипіння. Потім знизьте вогонь до мінімуму (повинно підтримуватися легке кипіння) і варіть кашу до готовності (18-20 хвилин). Вода повинна повністю вбратися в крупу, а надлишок википіти. У цей момент зніміть каструлю з плити.
В отриману гречану кашу покладіть шматочок вершкового масла і влийте молоко. Поверніть каструлю з гречкою на плиту і знову доведіть вміст до кипіння. Тримайте на повільному вогні ще 5-8 хвилин.
Гречана каша з молоком готова. Розкладіть її по порційних тарілках і подавайте до столу. Доповнити молочну кашу можна будь-якими фруктами (наприклад, бананом) і присипати насінням льону, смаженим кунжутом або подрібненими горіхами. Страва проста, але ситна, корисна і смачна.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти