Гречана каша з грибами та цибулею - проста, корисна і дуже смачна страва, що готується всього за 15 хвилин. Але є в цьому рецепті ще кілька інгредієнтів, які додають особливої пікантності цій страві.
Почніть приготування гречаної каші з грибами і цибулею з підготовки овочів. Гриби печериці очистіть від шкірки, сполосніть під проточною водою, обсушіть. На кухонній дошці ножем розріжте кожен гриб на чотири частини і складіть в глибоку миску.
Вам знадобиться велика цибуля - порей. Відріжте більш зелену частину і відкладіть в сторону, обріжте корінь. Помийте цибулю під краном, обсушіть. Розріжте поперек на кілька частин. Потім кожну частину - уздовж. І вже далі наріжте тонкими півкільцями. Подрібнену цибулю - порей помістіть в окрему миску.
Червоний перець чилі так само помийте і промокніть рушником. Видаліть ніжку і серцевину. На кухонній дошці розріжте перець уздовж, а потім подрібніть півкільцями. Складіть в ще одну мисочку.
Невеликий пучок петрушки помийте під прохолодною водою, промокніть паперовим рушником. Подрібніть за допомогою ножа на кухонній дошці і помістіть в чисту миску.
І останнє з того, що потрібно підготувати - сир блакитний з цвіллю. Покладіть шматочок на кухонну дошку і гострим ножем наріжте невеликими кубиками. Відставте в сторону.
Каструлю з водою поставте на вогонь. Коли рідина закипить, киньте в неї гречку в пакетах для варіння. Накрийте каструлю кришкою і варіть на маленькому вогні приблизно 10 хвилин.
Поки вариться гречка, зробіть наступне. Поставте сковорідку на вогонь і покладіть в неї кілька ложок вершкового масла. У розтоплене масло киньте печериці. Готуйте гриби на невеликому вогні протягом 6 хвилин, періодично помішуючи.
До підсмажених шампіньйонів киньте нарізаний перець чилі і подрібнену цибулю - порей. Перемішайте дерев'яною лопаткою і смажте на невеликому вогні до готовності. Прийшов час посолити і поперчити чорним меленим перцем за смаком овочі в сковорідці. Так само додайте сушений майоран. Ретельно перемішайте.
За цей час гречка зварилася, акуратно дістаньте пакети з води. Розріжте їх і висипте кашу на сковорідку до грибів з цибулею і перцем. Добре перемішайте.
Залишилося додати останній інгредієнт в сковорідку - кубики сиру з пліснявою. За допомогою лопатки делікатно розподіліть їх по всій сковороді. Готуйте ще кілька хвилин, поки сир не розплавиться. Подавайте гречану кашу з грибами та цибулею в гарячому вигляді, посипавши подрібненою петрушкою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти