Гречана каша, тушкована з овочами, - оригінальний рецепт приготування традиційної російської страви. Каша виходить дуже яскравою, насиченою смаками і запахами овочів і спецій, з якими готується. Це здорова, легка і дуже смачна їжа.
Підготуйте інгредієнти для каші. Гречку промийте. Брокколі розберіть на суцвіття і відваріть в підсоленій воді до готовності. Болгарський перець і петрушку вимийте і висушіть.
Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Перець наріжте невеликими смужками.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте цибулю до прозорості.
Всипте гречану крупу, перемішайте і смажте ще пару хвилин.
Влийте половину бульйону (у нас овочевий, але можна використовувати м'ясний або просто воду) і накрийте сковороду кришкою.
Коли крупа вбере бульйон, вилийте половину. Перемішайте і відразу всипте заморожений зелений горошок (розморожувати не потрібно) і болгарський перець. Знову перемішайте і накрийте кришкою.
Коли рідини майже не залишиться, всипте спеції (сіль, перець, сушений часник і помідори або будь-яку приправу за смаком) і перемішайте. Якщо каша суха, долийте ще трохи бульйону або води і тушкуйте, поки крупа і овочі не стануть м'якими.
В кінці приготування додайте в кашу варену брокколі, перемішайте, посипте нарізаною петрушкою і зніміть з вогню. Така гречана каша, тушкована з овочами, називається «кашотто». Це гречаний аналог італійського різотто. Причому наше кашотто веганське (в ньому використовуються тільки рослинні продукти) і низькокалорійне. Воно багате клітковиною, вітамінами А і С, а також магнієм і залізом. Гречане кашотто відмінно насичує і не відкладається на талії, тому підходить тим, хто сидить на дієті. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти