Укр
Рус
Картопля Другі страви Французька кухня

Гратен з картоплі

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

711 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гратен з картоплі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Гратен з картоплі - популярна овочева запіканка з тонко нарізаної картоплі. Це популярний гарнір до м'ясних і рибних страв, але також гратен може бути самостійним перекусом або вечерею. Пропонуємо класичний рецепт приготування картопляного грата по-французьки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гратен з картоплі" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири0.4 гр.
  • Вуглеводи15.5 гр.
  • Калорії78 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і висушіть. Підготовлену картоплю наріжте дуже тонкими слайсами (близько 2 мм).

Крок - 1
02

Викладіть картопляну нарізку в каструлю і залийте молоком і вершками. Приправте сіллю, лавровим листом, свіжомеленим чорним перцем і тертим мускатним горіхом і ретельно перемішайте, щоб рідина і спеції рівномірно розподілилися між шматочками картоплі.

Крок - 2
03

Увімкніть вогонь і доведіть суміш до кипіння. Варіть картоплю на слабкому вогні під закритою кришкою близько 10-15 хвилин (час залежить від жорсткості картоплі). Скибочки повинні стати м'якими, але не перетворитися на пюре. Після цього вимкніть вогонь і вийміть з каструлі лаврове листя.

Крок - 3
04

Зубчик часнику розріжте навпіл і змастіть їм форму для випічки. Поверх часнику промажте форму розм'якшеним вершковим маслом.

Крок - 4
05

У підготовлену таким чином ємність викладіть припущений в молоці з вершками і спеціями картоплю і рівномірно розподіліть по обсягу. Надішліть заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Гратен повинен апетитно зарум'яниться.

Крок - 5
06

Вийміть готову запіканку з духовки і трохи остудіть. Розкладіть гратен з картоплі по порційних тарілках, прикрасьте нарізаною зеленню петрушки і подавайте на стіл. Страва дуже ароматна і соковита, з ніжним вершковим післясмаком. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячий шашлик на шпажках - покроковий рецепт, фото 1 Курячий шашлик на шпажках 120 4 3 з 5 - детальніше -
Буженина зі свинячої шиї - покроковий рецепт, фото 1 Буженина зі свинячої шиї 120 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясний бульйон в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон в мультиварці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт багатошаровий - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт багатошаровий 60 4 3 з 5 - детальніше -