Гратен з кольорової капусти - апетитна французька запіканка, яка може бути як гарніром до м'яса і риби, так і самостійною стравою. Гратен легко і швидко готується, а виходить соковитим і насиченим смаками і ароматами. Як приготувати домашню капустяну запіканку, докладно описано в рецепті.
Влийте в каструлю молоко, поставте на середній вогонь, всипте кукурудзяний крохмаль і перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності. Прослідкуйте, щоб в вийшовшої суміші не було грудочок.
Додайте спеції: каррі, часниковий порошок, мелений коріандр, сіль і чорний перець. Доведіть рідину до кипіння і зніміть з плити. Соус повинен злегка загуснути.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття і ретельно вимийте. Підготовлену капусту пробланшуйте в киплячій підсоленій воді 3-4 хвилини, а потім викладіть у форму для випічки і залийте молочним соусом.
Натріть на дрібній тертці твердий сир і присипте капусту зверху. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. На поверхні грата повинна утворитися апетитна золотисто-коричнева скоринка.
Вийміть запіканку з духовки і злегка остудіть. Розкладіть гратен з цвітної капусти по тарілках для подачі і ставте на стіл. Страва швидка в приготуванні, проста, але смачна і поживна. Молочний соус і розплавившийся сир роблять його текстуру ніжною і соковитою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти