Укр
Рус
Кабачки Другі страви Французька кухня

Гратен з кабачків

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

677 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гратен з кабачків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Гратен з кабачків - апетитна овочева французька запіканка. Це один з кращих способів приготування кабачків. Страва виходить настільки м'якою і ніжною, що тане в роті. Незважаючи на відсутність в рецепті м'яса, гратен з кабачків досить ситний, але при цьому майже не обтяжує шлунок і підійде тим, хто стежить за фігурою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гратен з кабачків" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири7.2 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії103 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сметану викладіть в миску. Яйця вимийте і розбийте в ємність зі сметаною. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.

Крок - 1
02

В отриману суміш всипте спеції: сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх, сушений кріп і пропущений через прес часник. Знову гарненько вимісіть.

Крок - 2
03

Твердий сир натріть на дрібній тертці і відправте в загальну масу. Петрушку дрібно поріжте ножем і додайте до решти продуктів. Ретельно перемішайте інгредієнти.

Крок - 3
04

Закип'ятіть в каструлі воду і посоліть. Кабачки вимийте і наріжте скибочками завтовшки 1-2 см. Надішліть нарізані кабачки в окріп і бланшуйте 30-40 секунд. Після цього шумівкою перекладіть шматочки в друшляк і дайте стекти і злегка охолонути.

Крок - 4
05

Форму для випічки змастіть рослинною олією. Викладіть туди в один шар бланшировані кабачки. Покрийте їх половиною раніше приготовленого сирно-сметанного соусу, рівномірно розподіливши його по шматочках.

Крок - 5
06

Зверху викладіть ще шар кабачків і теж полийте соусом. Надішліть гратен в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Верх повинен апетитно зарум'яниться.

Крок - 6
07

Готову запіканку вийміть з духовки і дайте настоятися хвилин 10. Після цього наріжте гратен з кабачків порційними шматочками і подавайте до столу. У страви м'яка вершкова текстура і чудовий смак і аромат. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Пшоняна каша на воді - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша на воді 30 4 2 з 5 - детальніше -
Торт Монастирська хата - покроковий рецепт, фото 1 Торт Монастирська хата 55 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Королівська ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Королівська ватрушка 120 5 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з чорносливом 55 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе з чорним хлібом - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з чорним хлібом 35 2 2 з 5 - детальніше -
Чізкейк з сиру з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з сиру з желатином 80 3 3 з 5 - детальніше -