Гратен з кабачків - апетитна овочева французька запіканка. Це один з кращих способів приготування кабачків. Страва виходить настільки м'якою і ніжною, що тане в роті. Незважаючи на відсутність в рецепті м'яса, гратен з кабачків досить ситний, але при цьому майже не обтяжує шлунок і підійде тим, хто стежить за фігурою.
Сметану викладіть в миску. Яйця вимийте і розбийте в ємність зі сметаною. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
В отриману суміш всипте спеції: сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх, сушений кріп і пропущений через прес часник. Знову гарненько вимісіть.
Твердий сир натріть на дрібній тертці і відправте в загальну масу. Петрушку дрібно поріжте ножем і додайте до решти продуктів. Ретельно перемішайте інгредієнти.
Закип'ятіть в каструлі воду і посоліть. Кабачки вимийте і наріжте скибочками завтовшки 1-2 см. Надішліть нарізані кабачки в окріп і бланшуйте 30-40 секунд. Після цього шумівкою перекладіть шматочки в друшляк і дайте стекти і злегка охолонути.
Форму для випічки змастіть рослинною олією. Викладіть туди в один шар бланшировані кабачки. Покрийте їх половиною раніше приготовленого сирно-сметанного соусу, рівномірно розподіливши його по шматочках.
Зверху викладіть ще шар кабачків і теж полийте соусом. Надішліть гратен в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Верх повинен апетитно зарум'яниться.
Готову запіканку вийміть з духовки і дайте настоятися хвилин 10. Після цього наріжте гратен з кабачків порційними шматочками і подавайте до столу. У страви м'яка вершкова текстура і чудовий смак і аромат. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти