Не можете вибрати який салат приготувати на святковий стіл? Пропонуємо вашій увазі класичний рецепт салату під назвою «Гранатовий браслет». Просто, красиво і смачно.
Щоб приготувати цей салат, спочатку підготуйте овочі. Вам знадобиться відварна картопля. Очистіть її від шкірки і натріть на крупній тертці.
З заздалегідь звареної моркви зніміть шкірку і також натріть на крупній тертці. Складіть в окрему тарілку.
Візьміть відварний буряк, очистіть його. Натріть на крупній тертці на окремій тарілці.
І останній інгредієнт, який вам необхідно натерти на тертці - це зварені круто яйця. Тільки їх треба натерти на дрібну тертку.
Також для даного салату вам знадобиться м'ясо. Можете використовувати курячу грудку, нежирну свинину або телятину. М'ясо необхідно попередньо відварити в підсоленій воді. Наріжте його на кухонній дошці дрібними кубиками.
Пучок зеленої цибулі помийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Покладіть на кухонну дошку і дрібно наріжте. Відкладіть в сторону.
Коли всі інгредієнти для салату підготовлені, приступайте безпосередньо до його складання. Визначтеся з ємністю, на якій будете робити салат. Можна використовувати дерев'яну круглу дошку або звичайну плоску тарілку. У центрі обраної вами ємності розмістіть звичайний скляний стакан.
Навколо склянки викладіть натерту відварну картоплю, надайте форму кільця і розрівняйте. Трохи посоліть і змастіть майонезом.
Наступний шар - натерта морква. Розрівняйте за допомогою ложки, нанесіть сіточку з майонезу, а потім розмажте. Тепер рівномірно викладіть навколо склянки половину відвареного натертого буряка. Знову трохи посоліть і змастіть майонезом.
Настав час додати в салат м'ясо. Воно і буде наступним шаром, який також необхідно змастити майонезом. Далі викладіть подрібнену зелену цибулю. Його майонезом змащувати не треба.
На цибулю акуратно нанесіть натерті на дрібній тертці яйця. Приправте їх сіллю, нанесіть сіточку з майонезу і розмажте його ложкою.
Ще один шар, який потрібно викласти - решта натертого буряка. Розрівняйте і змастіть невеликою кількістю майонезу.
Гранат надріжте, зніміть частину шкірки і добудьте з нього зерна. Ретельно викладіть гранатовими зернами верх салату. Не поспішаючи, акуратно витягніть стакан. «Гранатовий браслет» готовий. Дайте можливість салату настоятися протягом декількох годин, перш, ніж будете подавати його на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти