Укр
Рус
Сік Напої Азербайджанська кухня

Гранатовий сік

( 4.8710 4 531 31 оцінка)
2985 - переглядів
30 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Гранатовий сік - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня, Грузинська кухня, Східна кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Свіжий сік - це чудовий напій, який містить в собі величезну кількість вітамінів і корисних речовин, необхідних нашому організму. До категорії корисних напоїв прекрасно відноситься гранатовий сік. У ньому багато йоду, кальцію, заліза, вітамінів групи В, він зміцнює імунітет, балансує тиск. Список корисних властивостей гранатового соку дуже довгий, але до всього цього він володіє неймовірним смаком. Звичайно ви можете купити будь-який сік в магазині, але витративши кілька хвилин вашого часу, ви зможете приготувати стовідсотково натуральний напій, який принесе користь і подарує задоволення вашим близьким. Гранат сам по собі смачний плід, тому сік з нього за замовчуванням теж виходить неймовірно смачним.

Інгредієнти

  • Гранат 4 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес приготування простий, швидкий і легкий. Готувати сік найкраще звичайно ж з стиглих плодів. Для цього потрібно вміти їх правильно вибирати. Є парочка важливих моментів, на які слід звертати увагу при виборі гранатів. Стиглі плоди мають тонку, сухувату шкірку. Також краще вибирати важкі плоди, оскільки в ньому напевно міститься багато соку. Ще потрібно звернути увагу на так звану корону граната: у стиглого плоду верхівка червона, а пелюстки свіжі. Деякі фахівці рекомендують також послухати гранат, він повинен дзвеніти, а при легкому натисканні видавати звук хрускоту. Отже, вибравши стиглі плоди, приступаємо до приготування соку. Все, що нам потрібно, це спочатку гарненько вимити гранати. Потім розрізаємо плоди навпіл і відправляємо в ємність з водою. Акуратно дістаємо насіння з мембрани і шкірки.

Крок - 1
02

Зерна граната відразу опустяться на дно миски, а шкірка і мембрана спливають наверх. Збираємо їх і викидаємо. Потім зливаємо воду, а стиглі гранатові зерна відправляємо в чашу блендера.

Крок - 2
03

Тепер вміст перетворюємо в пюре. Після цього перебиті насіння граната потрібно пропустити через сито. Спочатку стікає рідина, а потім перетираємо гранатову кашку ложкою.

Крок - 3
04

Таким чином ми отримуємо ще сік. Натискати стільки, скільки вистачить нам сили, поки в результаті на ситі не залишиться тільки сухий вміст практично з одних кісточок.

Крок - 4
05

Отриманий сік розливаємо в стакани. Із вказаної кількості плодів середнього розміру повинно вийти близько 4 склянки соку. У гранатового соку характерний терпкий, насичений смак, тому його можна розбавити з водою в потрібному для вас співвідношенні. Також ви можете додати цукор. Такий напій, як гранатовий сік, подарує вам і вашим близьким відмінне враження завдяки своєму яскравому смаку, а також подбає про здоров'я, адже є одним з найбільш корисних, завдяки високому рівню вмісту корисних мінералів і вітамінів.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шашлык из свинины в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Шашлык из свинины в духовке 65 4 3 з 5 - детальніше -
Пирожное Брауни - покроковий рецепт, фото 1 Пирожное Брауни 35 3 2 з 5 - детальніше -
Печенье "Орешки" - покроковий рецепт, фото 1 Печенье "Орешки" 50 3 3 з 5 - детальніше -
Глазурь для эклеров - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь для эклеров 35 1 2 з 5 - детальніше -