Укр
Рус
Томатний Соуси Грузинська кухня

Гострий томатний соус

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1430 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гострий томатний соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготуйте гострий пікантний томатний соус до м'ясних страв і закусок. Кількість спецій і приправ можна регулювати за своїми гастрономічними уподобаннями.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гострий томатний соус" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи12 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування томатного соусу віддавайте перевагу щільним не перестиглим помідорам. Ретельно вимийте плоди під проточною водою і просушіть рушником. Подрібніть і відправте в окрему ємність. Тамаринд розділіть на невеликі шматочки.

Крок - 1
02

Поставте на плиту сковороду з товстим дном на середній вогонь. Налийте невелику кількість оливкової або соняшникової олії. У розігріту жаровню всипте подрібнені томати. Додайте тамаринд і накрийте ємність кришкою. Тушкуйте протягом 2 хвилин, потім переміксуйте.

Крок - 2
03

Продовжуйте готувати на слабкому вогні під кришкою 30-35 хвилин, періодично помішуючи. Всипте в томатну масу мелений перець чилі. Залежно від бажаної гостроти, регулюйте кількість прянощі. Додайте сіль. Найкраще використовувати спецію дрібної фракції.

Крок - 3
04

Ретельно перемішайте і всипте мелений пажитник. Обсмажте 2-3 хвилини і зніміть з вогню. Поставте на плиту сковороду і влийте оливкову олію. Всипте насіння гірчиці, насіння кмину, урад дав (білі зерна сімейства бобових), чана дав (різновид гороху), Хінг і часник.

Крок - 4
05

Зубчики часнику очищати не потрібно. Попередньо розплющіть їх бічною стороною леза ножа. Додайте стручки сушеного перцю чилі і листя каррі. Переміксуйте і обсмажте суміш на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.

Крок - 5
06

Додайте в сковороду томатну суміш. Перемішайте і всипте мелений кмин. Протушкуйте на повільному вогні 4-5 хвилин і зніміть з плити. Гострий томатний соус готовий. Приємної дегустації!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Морква по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Морква по-корейськи 20 2 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вівсяна каша з йогуртом - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяна каша з йогуртом 30 4 2 з 5 - детальніше -
Манти - покроковий рецепт, фото 1 Манти 90 2 3 з 5 - детальніше -
Воловани з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з листкового тіста 45 2 3 з 5 - детальніше -