Приготуйте гострий пікантний томатний соус до м'ясних страв і закусок. Кількість спецій і приправ можна регулювати за своїми гастрономічними уподобаннями.
Для приготування томатного соусу віддавайте перевагу щільним не перестиглим помідорам. Ретельно вимийте плоди під проточною водою і просушіть рушником. Подрібніть і відправте в окрему ємність. Тамаринд розділіть на невеликі шматочки.
Поставте на плиту сковороду з товстим дном на середній вогонь. Налийте невелику кількість оливкової або соняшникової олії. У розігріту жаровню всипте подрібнені томати. Додайте тамаринд і накрийте ємність кришкою. Тушкуйте протягом 2 хвилин, потім переміксуйте.
Продовжуйте готувати на слабкому вогні під кришкою 30-35 хвилин, періодично помішуючи. Всипте в томатну масу мелений перець чилі. Залежно від бажаної гостроти, регулюйте кількість прянощі. Додайте сіль. Найкраще використовувати спецію дрібної фракції.
Ретельно перемішайте і всипте мелений пажитник. Обсмажте 2-3 хвилини і зніміть з вогню. Поставте на плиту сковороду і влийте оливкову олію. Всипте насіння гірчиці, насіння кмину, урад дав (білі зерна сімейства бобових), чана дав (різновид гороху), Хінг і часник.
Зубчики часнику очищати не потрібно. Попередньо розплющіть їх бічною стороною леза ножа. Додайте стручки сушеного перцю чилі і листя каррі. Переміксуйте і обсмажте суміш на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.
Додайте в сковороду томатну суміш. Перемішайте і всипте мелений кмин. Протушкуйте на повільному вогні 4-5 хвилин і зніміть з плити. Гострий томатний соус готовий. Приємної дегустації!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти