Укр
Рус
Курячий суп Перші страви Українська кухня

Гострий курячий суп

( 4.7500 4 512 12 оцінок)

2716 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Гострий курячий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Суп з курки завжди актуальний. Адже курячий суп дуже корисний при простудних захворюваннях. Але варто пам'ятати, що цю першу страву необхідно варити з домашньої, та ще й не дуже молодої курки, щоб досягти бажаного ефекту. Отже, спробуємо приготувати гострий курячий суп, який ще краще врятує в холодну погоду або при застуді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гострий курячий суп" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири14.8 гр.
  • Вуглеводи8.3 гр.
  • Калорії199 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помістіть велику каструлю на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре розігрійте. Засипте в киплячу олію попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями цибулю.

Крок - 1
02

Потім звільніть від хвостика і нутрощів болгарський червоний перець і на обробній дошці наріжте його тонкою соломкою. Покладіть нарізаний перець в каструлю до цибулі і обсмажуйте, постійно мішаючи близько 2-3 хвилин.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння часник, дрібно його наріжте на кухонній дошці або видавіть через чеснокодавку і теж відправте в каструлю до овочів. Додайте в ємність так само попередньо вимитий і нарізаний тонкими кільцями разом з насінням червоний перець чилі.

Крок - 3
04

Тепер прямо в каструлю на самій дрібній тертці натріть очищений від шкірки корінь імбиру. Ретельно все перемішайте і томіть вміст, помішуючи, ще близько 2 хвилин.

Крок - 4
05

Далі додайте в каструлю томатну пасту (або пасту каррі), залийте рибний соус і ретельно перемішавши, протоміть близько хвилини.

Крок - 5
06

Далі додайте в каструлю, попередньо відварену і подрібнену на волокна курячу грудку, залийте кокосове молоко і заздалегідь підготовлений бульйон так, щоб повністю покрити вміст в ній. Ретельно все перемішайте і залиште варитися на слабкому вогні приблизно 12-15 хвилин.

Крок - 6
07

Тепер покладіть в каструлю локшину рамен, в разі потреби ще посоліть, накрийте кришкою і залиште страву томитися ще десь на 10 хвилин.

Крок - 7
08

Потім засипте в каструлю, попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки і натерту на самій дрібній тертці цедру лайма (можна використовувати лимон), ще раз все перемішайте і протоміть кілька хвилин.

Крок - 8
09

Далі розлийте готовий гострий курячий суп в глибоку миску, прикрасьте свіжою гілочкою петрушки, і подавайте гарячим до обіднього столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тарталетки з сиром і беконом - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з сиром і беконом 30 3 2 з 5 - детальніше -
Печеня зі свинини в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Печеня зі свинини в мультиварці 95 6 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з яловичини на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з яловичини на грилі 60 6 3 з 5 - детальніше -