Такі гострі палички сирні з листкового тіста ідеально підходять для легкої закуски або як аперитив. Можна подавати їх в супроводі деяких кремів або соусів, таких як хумус або бабагануш з баклажанів для умочування або в чистому вигляді. Крім того, якщо ви подасте їх, у високій скляній банці, їм буде піднесена розкішна презентація.
Отже, як зробити сирні палички з листкового тіста зі злегка гострим смаком. Перше, що необхідно зробити, це змішати попередньо натертий на самій дрібній тертці сир зі спеціями (сіль, чорний мелений перець, орегано і часниковий порошок). Якщо сир не натерти на дрібній тертці, краще пропустити його через кухонний комбайн або блендер, щоб він був якомога більш дрібним.
Розгорніть на робочій поверхні, попередньо застеленій пергаментним папером, готовий лист листкового тіста, намагаючись не зламати його. У невеликій мисці збийте вінчиком або виделкою куряче яйце до однорідної маси і змастіть їм одну зі сторін листкового тіста.
Половину раніше підготовленої сирної суміші зі спеціями витрусіть на лист тіста так, щоб утворився рівномірний шар.
Далі накрийте тісто другим листом пергаментного паперу. За допомогою пергаментного паперу переверніть акуратно листкове тісто і повторіть наступну операцію: змастіть яйцем і посипте рештою сиром, добре розподіляючи його руками.
Ножем для піци або гострим ножем розріжте листкове тісто на смужки шириною приблизно 1 см. Покладіть смужки листкового тіста на один (або декілька) листів, застелений пергаментом, накочуючи їх на себе у вигляді штопора. Надішліть деко з вмістом в розігріту попередньо духовку і випікайте при 180 градусах близько 12-15 хвилин, поки листкове тісто не стане золотистим. І насолоджуйтеся. Ці гострі палички можна їсти як свіжоприготовленими, так і холодними, тобто, якщо вони не збираються вживатися в даний момент, краще зберігати їх в сухому місці без вологості, щоб вони не розм'якшувалися. Сподіваємося, вам сподобалися ці сирні палички з листкового тіста і ви зможете приготувати їх вдома.
Випадкові рецепти