Укр
Рус
Мариновані огірки Консервування Литовська кухня

Гостренькі огірочки

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

581 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гостренькі огірочки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Гострі огірки, тобто в кисло-солодкому розсолі з додаванням чилі, чудово підійдуть в якості закуски на вечірці. Вони також відмінно підійдуть як добавка до м'ясного асорті або смаженого м'яса.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гостренькі огірочки" (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири7.1 гр.
  • Вуглеводи12.7 гр.
  • Калорії121 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку, ретельно промийте холодною водою (можна кілька разів) огірки невеликого розміру. Помістіть їх у велику миску і залиште їх трохи просохнути.

Крок - 1
02

Далі викладіть огірки на обробну дошку і по черзі розріжте кожен уздовж на 4 частини, а якщо вони трохи переросли, спочатку розріжте їх навпіл хрест-навхрест.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від лушпиння зубчики часнику. Очищені зубчики часнику дрібно наріжте на кухонній дошці. У велику миску з огірками відправте подрібнений часник, посипте овоч сіллю і червоним перцем чилі. Ретельно перемішайте їх між собою, злегка розмішуючи рукою. Відставте огірки так маринуватися приблизно на 2 години.

Крок - 3
04

В цей час помістіть в каструлю всі інгредієнти розсолу для огірків, тобто засипте цукор, залийте оцет (можна використовувати яблучний) і оливкове або рослинне масло. Надішліть каструлю з вмістом на плиту і нагрівайте, поки цукор не розчиниться. Кип'ятити не потрібно. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.

Крок - 4
05

Влийте в миску з огірками прохолодний розсіл, знову все перемішайте і залиште ще на годину.

Крок - 5
06

Потім викладіть огірки в заздалегідь ошпарені (простерилізовані) банки, переконавшись, що овочі повністю в розсолі. Якщо в якій-небудь банці недостатньо соку, можна додати трохи води. У кожну банку покладіть по кілька зерен гірчиці і чорного перцю горошком. Закрийте банки і пастеризуйте їх.

Крок - 6
07

Пастеризують «всуху», тобто в духовці. Ставте банки на деко, щоб вони не торкалися одне одного, і ставте в холодну духовку. Виставте температуру 130 градусів і пастеризуйе протягом 20 хвилин з моменту досягнення в духовці заданої температури. Потім вимкніть духовку, відкрийте її дверцята, і дайте повністю охолонути. Коли банки охолонуть, закрутіть щільно кришки, щоб нічого не протікало, і переверніть банки догори дном приблизно на 12 год. Найкраще зберігати такі гостренькі огірочки в прохолодному і затіненому місці.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Підлива з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Підлива з грибами 25 5 2 з 5 - детальніше -
Грецький салат із креветок - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат із креветок 60 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня шаурма в лаваші - покроковий рецепт, фото 1 Домашня шаурма в лаваші 55 2 3 з 5 - детальніше -
Мамалига в горщику - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига в горщику 35 3 2 з 5 - детальніше -