Гострі огірки, тобто в кисло-солодкому розсолі з додаванням чилі, чудово підійдуть в якості закуски на вечірці. Вони також відмінно підійдуть як добавка до м'ясного асорті або смаженого м'яса.
Отже, для початку, ретельно промийте холодною водою (можна кілька разів) огірки невеликого розміру. Помістіть їх у велику миску і залиште їх трохи просохнути.
Далі викладіть огірки на обробну дошку і по черзі розріжте кожен уздовж на 4 частини, а якщо вони трохи переросли, спочатку розріжте їх навпіл хрест-навхрест.
Тепер очистіть від лушпиння зубчики часнику. Очищені зубчики часнику дрібно наріжте на кухонній дошці. У велику миску з огірками відправте подрібнений часник, посипте овоч сіллю і червоним перцем чилі. Ретельно перемішайте їх між собою, злегка розмішуючи рукою. Відставте огірки так маринуватися приблизно на 2 години.
В цей час помістіть в каструлю всі інгредієнти розсолу для огірків, тобто засипте цукор, залийте оцет (можна використовувати яблучний) і оливкове або рослинне масло. Надішліть каструлю з вмістом на плиту і нагрівайте, поки цукор не розчиниться. Кип'ятити не потрібно. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
Влийте в миску з огірками прохолодний розсіл, знову все перемішайте і залиште ще на годину.
Потім викладіть огірки в заздалегідь ошпарені (простерилізовані) банки, переконавшись, що овочі повністю в розсолі. Якщо в якій-небудь банці недостатньо соку, можна додати трохи води. У кожну банку покладіть по кілька зерен гірчиці і чорного перцю горошком. Закрийте банки і пастеризуйте їх.
Пастеризують «всуху», тобто в духовці. Ставте банки на деко, щоб вони не торкалися одне одного, і ставте в холодну духовку. Виставте температуру 130 градусів і пастеризуйе протягом 20 хвилин з моменту досягнення в духовці заданої температури. Потім вимкніть духовку, відкрийте її дверцята, і дайте повністю охолонути. Коли банки охолонуть, закрутіть щільно кришки, щоб нічого не протікало, і переверніть банки догори дном приблизно на 12 год. Найкраще зберігати такі гостренькі огірочки в прохолодному і затіненому місці.
Випадкові рецепти