Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Українська кухня

Гороховий суп пюре

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

677 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Гороховий суп пюре - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити, Збивати

опис

Гороховий суп пюре в цьому рецепті готується зі свіжого зеленого горошку. Заморожений горошок теж підійде, але у свіжого більш ніжний смак. Суп можна вживати і холодним, і гарячим. До нього радимо подати бутерброд в середземноморському стилі - з сиром брі та прошутто, приготування якого теж описано в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гороховий суп пюре" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи12.2 гр.
  • Калорії96 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зелений горошок ретельно вимийте і висушіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть тонкими півкільцями.

Крок - 1
02

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте тонкими півколами.

Крок - 2
03

У антипригарній каструлі розігрійте трохи оливкового масла, відправте туди подрібнену цибулю і, помішуючи, смажте до золотистого.

Крок - 3
04

Додайте нарізану картоплю і перемішайте інгредієнти. Посоліть за смаком.

Крок - 4
05

Всипте зелений горошок і влийте воду так, щоб вона покрила продукти. Періодично помішуючи, готуйте страву на середньо-слабкому вогні 10-15 хвилин. Горошок повинен стати м'яким.

Крок - 5
06

Злегка остудіть вміст каструлі і перекладіть в чашу блендера. Свіжу м'яту вимийте, обтрусіть від вологи і теж відправте в блендер. Перебийте інгредієнти в однорідне пюре.

Крок - 6
07

Отриману масу поверніть в каструлю, влийте молоко, щоб відрегулювати консистенцію супу, і, помішуючи, підігрійте на повільному вогні до потрібної температури. Спробуйте страву на смак і, якщо потрібно, додайте сіль.

Крок - 7
08

Розлийте гороховий суп пюре по порційних тарілках, прикрасьте зеленим горошком і м'ятою і подавайте на стіл разом з бутербродом з цільнозернового хліба, сиру брі та прошутто.

Крок - 8
09

Для приготування бутерброда наріжте хліб скибочками і підсмажте на сухій сковороді до рум'яності з обох сторін. Руколу вимийте і обтрусіть від вологи.

Крок - 9
10

Яблуко наріжте тонкими часточками. Сир брі тонко наріжте.

Крок - 10
11

На підсмажений хліб покладіть руколу і збризніть оливковим маслом (бажано першого холодного віджиму). Зверху полийте бальзамічним оцтом.

Крок - 11
12

Викладіть на руколу яблучні ломтики. Покрийте їх шматочками брі. На сир покладіть тонкі скибочки прошутто і крупно подрібнені волоські горіхи.

Крок - 12
13

Накрийте бутерброд іншим шматочком підсмаженого хліба і розріжте поперек навпіл. З таким бутербродом гороховий суп пюре стає ще смачніше. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Вишневий пиріг з безе - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий пиріг з безе 90 4 3 з 5 - детальніше -
Буріто - покроковий рецепт, фото 1 Буріто 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет у фользі - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет у фользі 100 5 3 з 5 - детальніше -
Тортилья із вівсяного борошна - покроковий рецепт, фото 1 Тортилья із вівсяного борошна 60 1 2 з 5 - детальніше -