Укр
Рус
Гороховий суп Перші страви Українська кухня

Гороховий суп

( 4.8824 4 517 17 оцінок)

2638 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную рецепт живильного, і дуже апетитного супу, приготування якого нескладне і не вимагає багато часу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гороховий суп " (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири21.9 гр.
  • Вуглеводи6.4 гр.
  • Калорії236 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помістіть глибокий сотейник на плиту, залийте в нього оливкову олію (можна використовувати рослинну) і максимально прогрійте.

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її дрібними квадратами. Надішліть подрібнену цибулю в гаряче масло. Додайте так само в сотейник попередньо очищену від шкірки і нарізану кубиками молоду моркву.

Крок - 2
03

Потім добре промийте під проточною водою і на кухонній дошці наріжте невеликими скибочками селеру. Подрібнену селера так само відправте в сотейник до решти продуктів. Обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, до розм'якшення овочів.

Крок - 3
04

Тим часом промийте через сито попередньо замочений сухий горох і відправте його в сотейник до вже обсмажених овочів.

Крок - 4
05

Потім засипте в сотейник прянощі (на свій смак) і залийте попередньо підготовлений овочевий бульйон. Далі рясно посоліть майбутній суп, приперчіть чорним меленим перцем, ретельно перемішайте все і доведіть до кипіння.

Крок - 5
06

Потім зменшіть вогонь до середнього і варіть страву, періодично помішуючи, до повної готовності гороху, а це може зайняти до 1.5 години. Багато хто при варінні сухого гороху підливає в киплячу масу холодну воду (це сприяє швидкомуготуванню бобових).

Крок - 6
07

Готовий ароматний гороховий суп розлийте в глибокі супниці і подавайте до обіднього столу з м'яким хлібом (бажано житнім) і свіжою зеленню. Такий суп сподобається у вашій родині, як дорослим, так і дітям. Єдиний мінус (або для багатьох це плюс) на наступний день гороховий суп має вже більш густу структуру.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Брускетта з яйцем пашот - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з яйцем пашот 40 3 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з курячих крилець - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курячих крилець 80 4 3 з 5 - детальніше -
Фондан з какао - покроковий рецепт, фото 1 Фондан з какао 60 2 3 з 5 - детальніше -