Укр
Рус
Гороховий суп Перші страви Українська кухня

Гороховий суп

( 4.8824 4 517 17 оцінок)
2476 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную рецепт живильного, і дуже апетитного супу, приготування якого нескладне і не вимагає багато часу.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 3 скл.
  • Цибуля 1 ч.л
  • Селера 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Бульйон овочевий 8 скл.
  • Горох сухий 300 г.
  • Приправи 1 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Перлова крупа за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помістіть глибокий сотейник на плиту, залийте в нього оливкову олію (можна використовувати рослинну) і максимально прогрійте.

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її дрібними квадратами. Надішліть подрібнену цибулю в гаряче масло. Додайте так само в сотейник попередньо очищену від шкірки і нарізану кубиками молоду моркву.

Крок - 2
03

Потім добре промийте під проточною водою і на кухонній дошці наріжте невеликими скибочками селеру. Подрібнену селера так само відправте в сотейник до решти продуктів. Обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, до розм'якшення овочів.

Крок - 3
04

Тим часом промийте через сито попередньо замочений сухий горох і відправте його в сотейник до вже обсмажених овочів.

Крок - 4
05

Потім засипте в сотейник прянощі (на свій смак) і залийте попередньо підготовлений овочевий бульйон. Далі рясно посоліть майбутній суп, приперчіть чорним меленим перцем, ретельно перемішайте все і доведіть до кипіння.

Крок - 5
06

Потім зменшіть вогонь до середнього і варіть страву, періодично помішуючи, до повної готовності гороху, а це може зайняти до 1.5 години. Багато хто при варінні сухого гороху підливає в киплячу масу холодну воду (це сприяє швидкомуготуванню бобових).

Крок - 6
07

Готовий ароматний гороховий суп розлийте в глибокі супниці і подавайте до обіднього столу з м'яким хлібом (бажано житнім) і свіжою зеленню. Такий суп сподобається у вашій родині, як дорослим, так і дітям. Єдиний мінус (або для багатьох це плюс) на наступний день гороховий суп має вже більш густу структуру.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макаруны - покроковий рецепт, фото 1 Макаруны 45 1 3 з 5 - детальніше -
Салат с крабовыми палочками - покроковий рецепт, фото 1 Салат с крабовыми палочками 25 4 2 з 5 - детальніше -
Почки - покроковий рецепт, фото 1 Почки 35 5 2 з 5 - детальніше -
Чесночный соус для шаурмы - покроковий рецепт, фото 1 Чесночный соус для шаурмы 30 1 2 з 5 - детальніше -