Укр
Рус
Гороховий суп Перші страви Українська кухня

Гороховий суп з ковбасою

( 4.7619 4 521 21 оцінка)

2827 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гороховий суп з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В скороварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Це чудовий домашній гороховий суп - простий, навіть досить швидкий і ефективний, і він унікальний тим, що його можна легко приготувати в двох варіантах. І більш класично, тому що цей пісний суп з гороху може бути спокійно збагачений смачною домашньою ковбасою і беконною вставкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гороховий суп з ковбасою" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири5.7 гр.
  • Вуглеводи10.4 гр.
  • Калорії111 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сухий горох промийте, просушіть і вимочіть в холодній воді - його можна замочити класичним способом (наприклад, вночі, хоча в разі половинок це не займе багато часу) або залийте окропом і дайте постояти близько 2 годин. Води повинно бути достатньо, щоб хоча б подвоїти рівень гороху (він набубнявіє). Не виливайте воду після замочування.

Крок - 1
02

Очистіть від шкірки моркву і картоплю, промийте проточною водою, потім наріжте дрібними кубиками, як для супу.

Крок - 2
03

Очистіть так само від лушпиння і на обробній дошці наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю. Часник очистіть від лушпиння, відіжміть через прес або дрібно натріть на самій дрібній тертці.

Крок - 3
04

Розігрійте каструлю, в якій будете готувати суп з невеликою кількістю рослинного масла або жиру для смаження. Покладіть в каструлю нарізану цибулю і подрібнений часник, розмішайте і трохи підсмажте на повільному вогні, поки цибуля не стане прозорою і часник не запахне насиченим ароматом.

Крок - 4
05

Тим часом додайте в каструлю спеції, тобто копчену паприку, лавровий лист і запашний перець. Перемішайте і смажте деякий час на слабкому вогні (3-4 хвилини).

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу засипте в каструлю нарізану картоплю і моркву і перемішайте, до об'єднання інгредієнтів. Смажте вміст на слабкому вогні, періодично помішуючи ще кілька хвилин (4-5 хвилин). (За бажанням, додайте в ємність копчений перець і соєвий соус, які необхідні для посилення смаку, що особливо важливо в вегетаріанській версії).

Крок - 6
07

В кінці додайте залишившися спеції - в основному, як вам подобається для горохового супу: можна використовувати майоран (подрібнений в руках для кращого аромату). Змішайте і додайте в каструлю до овочів горох разом з водою, в якій він просякнутий.

Крок - 7
08

Змішайте вміст каструлі, оцінюючи консистенцію, і додайте кип'ячену воду до бажаної густоти супу. Якщо вам подобається густий гороховий суп, то трохи води, якщо рідкий, то, звичайно, трохи більше. Доведіть вміст каструлі до кипіння, і коли все добре закипить, зменшіть вогонь і готуйте суп під кришкою близько 60 хвилин.

Крок - 8
09

Приправте за смаком - засипте сіль і чорний мелений перець. А тепер м'ясна частина, тобто домашня ковбаса і бекон. Наріжте ковбасу на кубики або соломкою (такі шматочки, як захочете в суп). Бекон так само подрібніть.

Крок - 9
10

Обсмажте бекон в дуже гарячій сковороді, і коли жир починає з'являтися, додайте ковбасу. Посипте майораном, розмішайте і смажте на середньому вогні, поки ковбаса не підрум'яниться.

Крок - 10
11

Помістіть вміст сковороди в каструлю з супом, перемішайте і готуйте кілька хвилин, потім вимкніть вогонь і залиште ще на кілька хвилин, щоб гороховий суп з ковбасою настоявся.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Празький - покроковий рецепт, фото 1 Торт Празький 90 7 3 з 5 - детальніше -
Нісуаз оригінальний рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Нісуаз оригінальний рецепт 50 5 3 з 5 - детальніше -
Пісний цукор в домашніх умови - покроковий рецепт, фото 1 Пісний цукор в домашніх умови 45 3 3 з 5 - детальніше -
Простий рецепт маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Простий рецепт маршмеллоу 50 4 3 з 5 - детальніше -