Укр
Рус
Бобові Другі страви Італійська кухня

Горохові котлети з часником

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

704 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Горохові котлети з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Використання сезонних продуктів дає кращі результати в будь-якому рецепті. Коли солодкий горох мають на сезон, чому б не зробити кілька корисних горохових котлет з часником, які можна приготувати з невеликою кількістю масла. Котлетки наповнені клітковиною, білком і вуглеводами, вони легкі, але ситні. Готуйте їх на сніданок або перекусіть на вечірці. Діти і дорослі однаково люблять горохові котлети.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Горохові котлети з часником" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири5.6 гр.
  • Вуглеводи22.7 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Відваріть зелений горох в підсоленій воді 2-3 хвилини, процідіть і охолодіть. Подрібніть приварений горох за допомогою блендера або навіть кухонним товкачем до грубої пасти.

Крок - 1
02

Замочіть білий рис в теплій воді приблизно на 2 хвилини. Злийте воду і тримайте поки інгредієнт в стороні до подальшого використання. Нагрійте трохи рослинного або оливкового масла в каструлі або сотейнику. Додайте в гарячу ємність попередньо очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю і смажте до легкого розм'якшення.

Крок - 2
03

Додайте в сотейник імбирно-часникову пасту і смажте, помішуючи, до тих пір, поки не зникне насичений запах. Додайте в сотейник порошок куркуму, червоний перець чилі в порошку і гарам масала. Перемішайте все і готуйте на слабкому вогні приблизно хвилину.

Крок - 3
04

Тепер додайте в сотейник соєві гранули (м'ясо) і подрібнений зелений перець чилі, приправте сіллю, і томіть вміст близько 2 хвилини на слабкому вогні. Зніміть сотейник з вогню, перекладіть вміст в миску і остудіть до кімнатної температури.

Крок - 4
05

Додайте раніше підготовлену пасту з зеленого горошку в соєву суміш, а потім спеціальний порошок гарам масала або спеції за смаком. Додайте так само в сотейник дрібно нарізані листя коріандру і порвані листя м'яти. Приправте чорною сіллю. Добре перемішайте, до об'єднання всіх продуктів.

Крок - 5
06

Тепер додайте в масу, що утворилася сполучні агенти. Засипте трохи манної крупи і раніше вимочений рис або попередньо приварений до напівготовності. Приправте сіллю. Добре перемішайте.

Крок - 6
07

Розділіть суміш на 10-12 рівних частин і зробіть з кожної з допомогою спеціальної формочки форму котлет. Ви можете використовувати формочку для печива або склянку або ж сформувати руками.

Крок - 7
08

Викачайте підготовлені котлети з обох сторін в манній крупі і дайте їм постояти в холодильнику протягом 10 хвилин перед смаженням.

Крок - 8
09

Залийте трохи рослинного або оливкового масла в сковороду і смажте горохові котлети з часником, поки вони не стануть хрусткими зовні і не отримають приємний колір. Подавайте готові котлети гарячими з соусом або майонезом.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Товстолобик з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Товстолобик з начинкою 50 2 2 з 5 - детальніше -
Смузі з хурми - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з хурми 30 2 2 з 5 - детальніше -
Часниковий соус без майонезу - покроковий рецепт, фото 1 Часниковий соус без майонезу 30 1 2 з 5 - детальніше -