Суп гороховий з яловичиною - кожен вдома попросить додаткову порцію! Представляємо вам дуже смачний рецепт горохового супу з яловичиною. Він ідеальний в будь-який час року, і ви можете додати овочі на свій смак. Цей суп густий, багатий білком, а також джерелом поживних речовин через велику кількість овочів.
Покладіть попередньо вимиту скибочку яловичої гомілки (можна на кістці) в каструлю і залийте водою так, щоб м'ясо було повністю покрито. Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння. Зменшіть до середнього вогонь і зніміть з допомогою шумівки утворений з м'яса накип.
Додайте в каструлю корінь петрушки, очищену від лушпиння цибулю, половину вичіщенного болгарського перцю і парочку лаврових листків.
Зменшіть ще більше вогонь і варіть вміст каструлі під кришкою близько півтори години. Час приготування може варіюватися в залежності від типу м'яса. Вийміть м'ясо і зварені овочі з бульйону, і дайте рідині трохи охолонути. Відварені овочі використовуватися не будуть, можна їх викинути.
Відокремте охолоджене м'ясо від кісток і наріжте середніми кубиками.
Обсмажте попередньо очищену від шкірки і нарізану кубиками (або натерту на крупну тертку) моркву на сковороді. Потім додайте в сковороду нарізані кубиками помідори або томатну пасту. Добре перемішайте і смажте вміст ще 3-4 хвилини, зніміть з вогню.
Потім приготуйте овочі і закиньте їх в каструлю: нарізані кубики селери, подрібнену попередньо очищену від шкірки картоплю, нашатковану цибулю, кабачок і другу половину перцю.
Додайте так само нарізане м'ясо назад в суп, обсмажену раніше моркву з помідорами, засипте зелений горошок (можна навіть консервований) і добре перемішайте. Коли суп закипить, зменшіть вогонь і варіть близько 20-25 хвилин.
Після закінчення цього часу заправте суп сіллю, додайте нашатковану свіжу петрушку, сухий чебрець і чорний мелений перець. Залиште на 1-2 хвилини закипіти і зніміть з вогню. Залиште суп на 10-15 хвилин, щоб настоявся. Гороховий суп з яловичиною можете подати з вершками або сметаною.
Випадкові рецепти