Укр
Рус
Гороховий суп Перші страви Українська кухня

Гороховий суп з копченою грудинкою

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

678 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гороховий суп з копченою грудинкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня, Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Включіть в обіднє меню смачну і дуже корисну гарячу страву. Особливий смак наваристого і густому супу надають копчена грудка і бекон.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гороховий суп з копченою грудинкою" (на 100 грам)

  • Білки2.2 гр.
  • Жири2.7 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії49 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування супу вибирайте щільні і пружні овочі без видимих ​​пошкоджень. З молодих овочів суп виходить особливо яскравим і смачним. Картоплю очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і дрібно наріжте.

Крок - 1
02

Селеру очистіть і подрібніть на маленькі шматочки. Моркву також очистіть від шкірки і наріжте маленькими кубиками. Цибцлю порей вимийте, просушіть і подрібніть тонкими кільцями.

Крок - 2
03

Поставте на плиту каструлю і додайте вершкове масло. Шинку і бекон наріжте кубиками і висипте в розігріте масло. Якщо додаєте копчену грудку, використовуйте тільки філе без шкірки.

Крок - 3
04

Обсмажуйте до золотистого кольору, періодично перемішуючи. Всипте цибулю і цибулю-порей і готуйте протягом хвилини. Викладіть моркву і селеру. Переміксуйте і готуйте протягом 3-4 хвилин.

Крок - 4
05

Влийте в каструлю холодну воду і доведіть до кипіння. Додайте зелений горошок і варіть на середньому вогні 10 хвилин. Горох можна використовувати як свіжий, так і консервований.

Крок - 5
06

Акуратно опустіть в суп картоплю і притрусіть майораном і чорним меленим перцем. Переміксуйте і всипте гірчицю. За смаком можна регулювати кількість приправ і спецій. Знову перемішайте суміш, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть страву до повної готовності гороху. В середньому на це піде від 30 до 50 хвилин.

Крок - 6
07

Готовий гороховий суп викладіть на блюдо і додайте до нього копчені сосиски. Прикрасьте гілочкою свіжої петрушки і подавайте на стіл з хлібцями, грінками або скибочкою хліба. Приємного вам апетиту!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тушковані овочі в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Тушковані овочі в мультиварці 75 5 3 з 5 - детальніше -
Горіхове масло - покроковий рецепт, фото 1 Горіхове масло 15 1 2 з 5 - детальніше -
Пиріг з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з м’ясом 65 3 3 з 5 - детальніше -