Включіть в обіднє меню смачну і дуже корисну гарячу страву. Особливий смак наваристого і густому супу надають копчена грудка і бекон.
Для приготування супу вибирайте щільні і пружні овочі без видимих пошкоджень. З молодих овочів суп виходить особливо яскравим і смачним. Картоплю очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і дрібно наріжте.
Селеру очистіть і подрібніть на маленькі шматочки. Моркву також очистіть від шкірки і наріжте маленькими кубиками. Цибцлю порей вимийте, просушіть і подрібніть тонкими кільцями.
Поставте на плиту каструлю і додайте вершкове масло. Шинку і бекон наріжте кубиками і висипте в розігріте масло. Якщо додаєте копчену грудку, використовуйте тільки філе без шкірки.
Обсмажуйте до золотистого кольору, періодично перемішуючи. Всипте цибулю і цибулю-порей і готуйте протягом хвилини. Викладіть моркву і селеру. Переміксуйте і готуйте протягом 3-4 хвилин.
Влийте в каструлю холодну воду і доведіть до кипіння. Додайте зелений горошок і варіть на середньому вогні 10 хвилин. Горох можна використовувати як свіжий, так і консервований.
Акуратно опустіть в суп картоплю і притрусіть майораном і чорним меленим перцем. Переміксуйте і всипте гірчицю. За смаком можна регулювати кількість приправ і спецій. Знову перемішайте суміш, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть страву до повної готовності гороху. В середньому на це піде від 30 до 50 хвилин.
Готовий гороховий суп викладіть на блюдо і додайте до нього копчені сосиски. Прикрасьте гілочкою свіжої петрушки і подавайте на стіл з хлібцями, грінками або скибочкою хліба. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти