Укр
Рус
Гороховий суп Перші страви Українська кухня

Гороховий суп з беконом

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

688 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гороховий суп з беконом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити, Збивати

опис

Приготуйте дуже ароматний і смачний гороховий суп з беконом і спеціями. Любителі супу-пюре, також можуть насолодитися ніжною овочевою стравою. Досить подрібнити блендером готову страву до однорідності.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гороховий суп з беконом" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири4.1 гр.
  • Вуглеводи11.2 гр.
  • Калорії101 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед тим, як варити суп, замочіть сухий горох в холодній воді. Викладіть в глибоку миску, залийте і залиште на добу. Приготуйте для подрібнених інгредієнтів окремі ємності.

Крок - 1
02

Бульби картоплі очистіть від шкірки, вимийте і наріжте невеликими шматочками. Селеру очистіть і подрібніть маленькими кубиками. Цибулю-порей промийте і просушіть паперовим рушником. Розділіть уздовж навпіл і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очистіть, зріжте хвостики і наріжте кубиками. Часник максимально подрібніть ножем або пропустіть через спеціальний прес.

Крок - 3
04

Моркву очистіть від шкірки, промийте і просушіть. Наріжте кружечками товщиною 4-5 мм.

Крок - 4
05

Поставте на плиту каструлю на середній вогонь. Налийте рослинне або оливкове масло. У розігріту жаровню всипте подрібнену ріпчасту цибулю і додайте нарізаний маленькими шматочками бекон. Обсмажте протягом 2-3 хвилин, періодично перемішуючи.

Крок - 5
06

Коли цибуля підрум'яниться всипте селеру. Переміксуйте і через 30-40 секунд додайте цибулю-порей. Готуйте ще хвилину і викладіть на сковороду моркву. Тушкуйте овочі протягом ще 2-3 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб в жаровні була достатня кількість води і продукти не підгоріли.

Крок - 6
07

Додайте до овочів картоплю і знову перемішайте. Злийте воду з замоченого гороху і висипте боби в каструлю. Для супу можна використовувати свіжий або консервований горошок. В такому випадку, додавайте його за 5-10 хвилин до готовності.

Крок - 7
08

Залийте суміш овочів водою, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 30-40 хвилин. Після закінчення зазначеного часу висипте в суп паприку, чорний мелений перець, кайенский перець, орегано і сушену петрушку.

Крок - 8
09

Доведіть до кипіння, посоліть і переміксуйте. Зменшіть вогонь, накрийте страву кришкою і готуйте ще 40 хвилин.

Крок - 9
10

Викладіть в каструлю з супом копчені сосиски і свіжу петрушку. Гороховий суп готовий. Розлийте в тарілки і подавайте гарячим. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1 Баурсаки 140 6 4 з 5 - детальніше -
Гарячий шоколад з прянощами - покроковий рецепт, фото 1 Гарячий шоколад з прянощами 15 2 2 з 5 - детальніше -
Торт Вупі Пай - покроковий рецепт, фото 1 Торт Вупі Пай 100 6 3 з 5 - детальніше -