Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Російська кухня

Гороховий суп пюре з копченостями

( 4.8333 4 518 18 оцінок)

1783 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Гороховий суп пюре з копченостями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо прислухатися до порад дієтологів, то найкращою стравою для тривалого насичення є супи-пюре, через більш легкого засвоєння організмом. І чи не найпопулярнішим серед цих супів є гороховий суп, який люблять багато хто за смакові якості і простоту приготування. Тому сьогодні я вам рекомендую приготувати саме гороховий суп пюре з копченостями - страва, яка настільки чудово грає смаковими фарбами, що просто смакота.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гороховий суп пюре з копченостями" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи8.4 гр.
  • Калорії108 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Незважаючи на тривалість процесу готування горохового супу пюре, я все ж наполегливо рекомендую вам приготувати цю страву, не пошкодуєте. Звичайно ж, всім відомо, що горох вариться досить тривалий час, тому потребує попередньої підготовки, тобто, замочування. Для цього у велику каструлю засипте сушений горох, буде навіть краще, якщо ви візьмете колотий горох, він краще розварюється, і заливши водою, залиште на ніч.

Крок - 1
02

До речі, якщо ви хочете прискорити процес, можна горох проварити протягом 2 хвилин, а потім витримати в цій воді протягом години, накривши харчовою плівкою. Коли горох пройде цю процедуру, можна приступати до безпосереднього готування супу.

Крок - 2
03

Цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте пір'ям.

Крок - 3
04

Горох процідіть через друшляк і пересипте в каструлю. Зверху покладіть копчену шинку на кісточці і додайте нарізану цибулю

Крок - 4
05

Все це залийте водою, посоліть і посипте чорним меленим перцем, а також додайте майоран.

Крок - 5
06

Залийте всі продукти водою, накрийте каструлю кришкою і поставте на вогонь. Доведіть все до кипіння і варіть протягом півтори години, періодично помішуючи.

Крок - 6
07

Тим часом наріжте вимиту селеру.

Крок - 7
08

Моркву очистіть, вимийте і поріжте кільцями. Також наріжте кубиками очищену і вимиту картоплю.

Крок - 8
09

Дістаньте з супу шинку, відокремте від кісточки шинку і наріжте шматочками. Поверніть м'ясо назад в каструлю з супом.

Крок - 9
10

Додайте туди селеру, нарізану кільцями моркву і картоплю.

Крок - 10
11

Все перемішайте і готуйте на повільному вогні до м'якості овочів. Це займе приблизно хвилин 40 часу. За цей час гороховий суп пюре з копченостями стане наваристим, ніжним по консистенції і з пікантним смаком копченості.

Крок - 11
12

Готовий суп розлийте по тарілках, зверху кинувши скибочки шинки, подайте до столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі ніжні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі ніжні 90 4 3 з 5 - детальніше -
Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Гриби в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Гриби в духовці 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курка з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Курка з грибами 150 5 2 з 5 - детальніше -
Сочник - покроковий рецепт, фото 1 Сочник 90 5 3 з 5 - детальніше -
Форель смажена - покроковий рецепт, фото 1 Форель смажена 45 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з кореня селери - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кореня селери 35 2 2 з 5 - детальніше -