Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Російська кухня

Гороховий суп пюре з копченостями

( 4.8333 4 518 18 оцінок)
1535 - переглядів
60 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Гороховий суп пюре з копченостями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо прислухатися до порад дієтологів, то найкращою стравою для тривалого насичення є супи-пюре, через більш легкого засвоєння організмом. І чи не найпопулярнішим серед цих супів є гороховий суп, який люблять багато хто за смакові якості і простоту приготування. Тому сьогодні я вам рекомендую приготувати саме гороховий суп пюре з копченостями - страва, яка настільки чудово грає смаковими фарбами, що просто смакота.

Інгредієнти

  • Горох сухий 2 1/2 скл.
  • Вода 2 л.
  • Шинка 700 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Майоран 1 щіп.
  • Селера 3 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Масло рослинне 3 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Незважаючи на тривалість процесу готування горохового супу пюре, я все ж наполегливо рекомендую вам приготувати цю страву, не пошкодуєте. Звичайно ж, всім відомо, що горох вариться досить тривалий час, тому потребує попередньої підготовки, тобто, замочування. Для цього у велику каструлю засипте сушений горох, буде навіть краще, якщо ви візьмете колотий горох, він краще розварюється, і заливши водою, залиште на ніч.

Крок - 1
02

До речі, якщо ви хочете прискорити процес, можна горох проварити протягом 2 хвилин, а потім витримати в цій воді протягом години, накривши харчовою плівкою. Коли горох пройде цю процедуру, можна приступати до безпосереднього готування супу.

Крок - 2
03

Цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте пір'ям.

Крок - 3
04

Горох процідіть через друшляк і пересипте в каструлю. Зверху покладіть копчену шинку на кісточці і додайте нарізану цибулю

Крок - 4
05

Все це залийте водою, посоліть і посипте чорним меленим перцем, а також додайте майоран.

Крок - 5
06

Залийте всі продукти водою, накрийте каструлю кришкою і поставте на вогонь. Доведіть все до кипіння і варіть протягом півтори години, періодично помішуючи.

Крок - 6
07

Тим часом наріжте вимиту селеру.

Крок - 7
08

Моркву очистіть, вимийте і поріжте кільцями. Також наріжте кубиками очищену і вимиту картоплю.

Крок - 8
09

Дістаньте з супу шинку, відокремте від кісточки шинку і наріжте шматочками. Поверніть м'ясо назад в каструлю з супом.

Крок - 9
10

Додайте туди селеру, нарізану кільцями моркву і картоплю.

Крок - 10
11

Все перемішайте і готуйте на повільному вогні до м'якості овочів. Це займе приблизно хвилин 40 часу. За цей час гороховий суп пюре з копченостями стане наваристим, ніжним по консистенції і з пікантним смаком копченості.

Крок - 11
12

Готовий суп розлийте по тарілках, зверху кинувши скибочки шинки, подайте до столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -
Лазанья з соусом Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з соусом Болоньєзе 60 5 3 з 5 - детальніше -
Тісто для пельменів - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для пельменів 15 1 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пелюстка маринована - покроковий рецепт, фото 1 Пелюстка маринована 60 6 1 з 5 - детальніше -
Грибний паштет - покроковий рецепт, фото 1 Грибний паштет 70 3 2 з 5 - детальніше -
Пудинг шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг шоколадний 50 3 3 з 5 - детальніше -
Торт "Ніжний" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "Ніжний" 80 5 3 з 5 - детальніше -