Укр
Рус
Пюре Другі страви Українська кухня

Горохове пюре в каструлі

( 5.0000 5 59 9 оцінок)
749 - переглядів
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Горохове пюре в каструлі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні пропонуємо приготувати горохове пюре в каструлі з молодого зеленого горошку. Яке дуже ніжне за рахунок додавання вершкового масла і дуже ароматне, тому що в ньому є свіже листя м'яти.

Інгредієнти

  • Горошок зелений 400 г.
  • Вершкове масло 55 г.
  • Пармезан 30 г.
  • М’ята 4 лист
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Наберіть в каструлю половину її обсягу води, тобто кількість води має повністю покрити кількість горошку. Поставте на середній вогонь і доведіть воду до кипіння.

Крок - 1
02

У киплячу воду відправте свіжозаморожений горошок (не обов'язково варити тільки морожений горошок, можна взяти і свіжий, тільки варити його доведеться трохи менше). Приправте невеликою кількістю солі, посилаючись на свій смак. Варіть горошок протягом 25 хвилин.

Крок - 2
03

З відвареного зеленого горошку злийте майже всю воду (трохи залиште відвару, щоб легше було подрібнювати горошок), в будь яку ємність, може вона вам ще знадобиться. Потім перекладіть гарячий горошок в чашу блендера.

Крок - 3
04

До зеленого горошку додайте вершкове масло кімнатної температури, щоб надати пюре яскравого вершкового смаку, трохи солі, свіжі листочки м'яти і натертий на дрібній тертці пармезан.

Крок - 4
05

У чашу з горошком опустіть погружний блендер, інтенсивно рухаючи його то вгору, то вниз подрібніть горошок. Якщо ви бачите, що пюре не потрібної вам консистенції, додайте в нього трохи залишеного відвару. Консистенція горохового пюре повинна вийти ніжною.

Крок - 5
06

Щоб перестрахуватися від влучення не перебитих шматочків гороху або шкірки в пюре, перетріть його. На миску встановіть сито з дрібними отворами. У нього перекладіть горохове пюре і протріть пюре, придавлюючи його лопаткою.

Крок - 6
07

Горохове пюре подавайте відразу після приготування. Горохове пюре з зеленого молодого замороженого горошку можна використовувати не тільки як гарнір, але і як соус - якщо додати в нього трохи курячого бульйону, щоб він став більш рідкої структури.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пюре из картофеля и сельдерея - покроковий рецепт, фото 1 Пюре из картофеля и сельдерея 45 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре из зеленого горошка - покроковий рецепт, фото 1 Пюре из зеленого горошка 50 4 3 з 5 - детальніше -
Пюре из чечевицы - покроковий рецепт, фото 1 Пюре из чечевицы 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Горчица на рассоле - покроковий рецепт, фото 1 Горчица на рассоле 45 1 2 з 5 - детальніше -
Рыбные котлеты на пару - покроковий рецепт, фото 1 Рыбные котлеты на пару 30 4 2 з 5 - детальніше -
Салат столичный с говядиной - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичный с говядиной 50 4 3 з 5 - детальніше -