Сьогодні пропонуємо приготувати горохове пюре в каструлі з молодого зеленого горошку. Яке дуже ніжне за рахунок додавання вершкового масла і дуже ароматне, тому що в ньому є свіже листя м'яти.
Наберіть в каструлю половину її обсягу води, тобто кількість води має повністю покрити кількість горошку. Поставте на середній вогонь і доведіть воду до кипіння.
У киплячу воду відправте свіжозаморожений горошок (не обов'язково варити тільки морожений горошок, можна взяти і свіжий, тільки варити його доведеться трохи менше). Приправте невеликою кількістю солі, посилаючись на свій смак. Варіть горошок протягом 25 хвилин.
З відвареного зеленого горошку злийте майже всю воду (трохи залиште відвару, щоб легше було подрібнювати горошок), в будь яку ємність, може вона вам ще знадобиться. Потім перекладіть гарячий горошок в чашу блендера.
До зеленого горошку додайте вершкове масло кімнатної температури, щоб надати пюре яскравого вершкового смаку, трохи солі, свіжі листочки м'яти і натертий на дрібній тертці пармезан.
У чашу з горошком опустіть погружний блендер, інтенсивно рухаючи його то вгору, то вниз подрібніть горошок. Якщо ви бачите, що пюре не потрібної вам консистенції, додайте в нього трохи залишеного відвару. Консистенція горохового пюре повинна вийти ніжною.
Щоб перестрахуватися від влучення не перебитих шматочків гороху або шкірки в пюре, перетріть його. На миску встановіть сито з дрібними отворами. У нього перекладіть горохове пюре і протріть пюре, придавлюючи його лопаткою.
Горохове пюре подавайте відразу після приготування. Горохове пюре з зеленого молодого замороженого горошку можна використовувати не тільки як гарнір, але і як соус - якщо додати в нього трохи курячого бульйону, щоб він став більш рідкої структури.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти