Гороховий суп з куркою — апетитна, корисна і поживна перша страва. Це суп зі смаком дитинства. Його готували наші мами та бабусі. Пропонуємо перевірений домашній рецепт смачного горохового супу з куркою. У нього густа текстура, яскравий смак та фантастично апетитний запах та колір. Від такої страви не відмовляться навіть ті, хто не дуже любить горох.
Підготуйте інгредієнти супу. Курячі гомілки вимийте та просушіть паперовими рушниками. Червону цибулю та часник звільніть від лушпиння і дрібно порубайте ножем. Моркву вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими півкругами. Кріп вимийте, обтрусіть від вологи і подрібніть.
Розігрійте в каструлі рослинне масло і відправте туди курячі гомілки. Посоліть і поперчіть до смаку. Готуйте курку до легкого зарум'янювання.
Потім додайте в каструлю подрібнені цибулю та моркву. Всипте солодку паприку і добре перемішайте інгредієнти. Готуйте все разом близько 5 хвилин.
Через зазначений час відправте в загальну масу часник, лавровий лист та томатне пюре або густий сік. Влийте воду і знову ретельно перемішайте вміст каструлі. Доведіть рідину до кипіння та варіть блюдо 20 хвилин.
Після цього всипте в суп заморожений зелений горошок. Попередньо розморожувати його не потрібно.
Перемішайте інгредієнти і, якщо знадобиться, влийте ще трохи води в каструлю. Знову доведіть вміст до кипіння та варіть 5 хвилин.
Спробуйте суп на смак та, якщо потрібно, відрегулюйте спеції. Відправте в каструлю подрібнений кріп, перемішайте продукти та вимкніть вогонь.
Гороховий суп із куркою вже повністю готовий. Дайте йому 5 хвилин настоятися під кришкою, а потім розлийте по глибоких тарілках і подавайте на стіл. Суп густий, насичений, ароматний і чудово смачний. Смачного!
Випадкові рецепти