Укр
Рус
Гороховий суп Перші страви Українська кухня

Гороховий суп із куркою

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

720 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гороховий суп із куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Спосіб приготування: Варити

опис

Гороховий суп з куркою — апетитна, корисна і поживна перша страва. Це суп зі смаком дитинства. Його готували наші мами та бабусі. Пропонуємо перевірений домашній рецепт смачного горохового супу з куркою. У нього густа текстура, яскравий смак та фантастично апетитний запах та колір. Від такої страви не відмовляться навіть ті, хто не дуже любить горох.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гороховий суп із куркою" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії119 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти супу. Курячі гомілки вимийте та просушіть паперовими рушниками. Червону цибулю та часник звільніть від лушпиння і дрібно порубайте ножем. Моркву вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими півкругами. Кріп вимийте, обтрусіть від вологи і подрібніть.

Крок - 1
02

Розігрійте в каструлі рослинне масло і відправте туди курячі гомілки. Посоліть і поперчіть до смаку. Готуйте курку до легкого зарум'янювання.

Крок - 2
03

Потім додайте в каструлю подрібнені цибулю та моркву. Всипте солодку паприку і добре перемішайте інгредієнти. Готуйте все разом близько 5 хвилин.

Крок - 3
04

Через зазначений час відправте в загальну масу часник, лавровий лист та томатне пюре або густий сік. Влийте воду і знову ретельно перемішайте вміст каструлі. Доведіть рідину до кипіння та варіть блюдо 20 хвилин.

Крок - 4
05

Після цього всипте в суп заморожений зелений горошок. Попередньо розморожувати його не потрібно.

Крок - 5
06

Перемішайте інгредієнти і, якщо знадобиться, влийте ще трохи води в каструлю. Знову доведіть вміст до кипіння та варіть 5 хвилин.

Крок - 6
07

Спробуйте суп на смак та, якщо потрібно, відрегулюйте спеції. Відправте в каструлю подрібнений кріп, перемішайте продукти та вимкніть вогонь.

Крок - 7
08

Гороховий суп із куркою вже повністю готовий. Дайте йому 5 хвилин настоятися під кришкою, а потім розлийте по глибоких тарілках і подавайте на стіл. Суп густий, насичений, ароматний і чудово смачний. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вишнева наливка на горілці - покроковий рецепт, фото 1 Вишнева наливка на горілці 60 1 2 з 5 - детальніше -
Кокосове печиво - покроковий рецепт, фото 1 Кокосове печиво 50 3 3 з 5 - детальніше -
Картопляні чіпси - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні чіпси 20 1 2 з 5 - детальніше -