Укр
Рус
Горіховий Соуси Азербайджанська кухня

Горіховий соус

( 4.8857 4 535 35 оцінок)

3419 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Горіховий соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня, Узбецька кухня, Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Сьогодні пропонуємо рецепт горіхового соусу без вершків і без часнику. Класика італійської кухні, в легкій, але не менш смачній і вершковій версії. Мі вирішили трохи змінити цей рецепт, тобто полегшити його, виключивши часник і використовуючи молоко замість вершків. Отриманий таким чином горіховий соус дуже смачний і ідеально підходить для заправки перших страв: ньоккі, тальоліні або для заправки і начинки навіть простого бутерброда.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Горіховий соус" (на 100 грам)

  • Білки11.7 гр.
  • Жири43.7 гр.
  • Вуглеводи4.9 гр.
  • Калорії455 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб горіховий соус вийшов дуже ароматним, вам необхідно підсушити їх. Викладіть ядра горіхів на деко рівним шаром, щоб вони просохли рівномірно. Поставте деко в духовку (180 градусів) і сушіть 5-7 хвилин або поки не почне тріскатися лушпиння.

Крок - 1
02

Потім вийміть горіхи, залиште трохи охолонути. Висипте ядра на вафельний рушник і потріть їх одна об одну, щоб лушпиння обсипалося. Перекладіть очищені горіхи в чашу блендера. Подрібніть на протязі декількох хвилин.

Крок - 2
03

До горіхової крихті додайте натертий сир пармезан, оливкову олію, мелений перець горошок (чорний або ж суміш різних перців) - такий перець має більш сильний аромат і смак, ніж перцевий пил в пакетиках, сіль і молоко (краще вливати молоко кімнатної температури, щоб масла , що виділяються з горіхів, добре змішувалися з іншими інгредієнтами).

Крок - 3
04

Накрийте блендер і продовжуйте збивати всі інгредієнти протягом ще декількох хвилин, поки маса не стане такою консистенції як густі вершки. Через час перевірте стан маси: якщо горіховий соус виявляється занадто рідким - додайте трохи пармезану; якщо соус виходить густий - додайте трохи молока.

Крок - 4
05

Приготований до потрібної консистенції горіховий соус перекладіть в простерилізовану банку (соуси краще зберігати в склі). Зверху полийте соус невеликою кількістю оливкової олії, яка запобігатиме окисленню і утворенню скоринки. Або використовуйте горіховий соус відразу до вареників, ньокки, до пасти або в приготуванні бутербродів. Смачного.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Курка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Курка в мультиварці 80 5 2 з 5 - детальніше -
Рулетики із бекону з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики із бекону з сиром 60 5 3 з 5 - детальніше -
Гаспачо з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з сиром 50 4 3 з 5 - детальніше -