Сьогодні пропонуємо рецепт горіхового соусу без вершків і без часнику. Класика італійської кухні, в легкій, але не менш смачній і вершковій версії. Мі вирішили трохи змінити цей рецепт, тобто полегшити його, виключивши часник і використовуючи молоко замість вершків. Отриманий таким чином горіховий соус дуже смачний і ідеально підходить для заправки перших страв: ньоккі, тальоліні або для заправки і начинки навіть простого бутерброда.
Щоб горіховий соус вийшов дуже ароматним, вам необхідно підсушити їх. Викладіть ядра горіхів на деко рівним шаром, щоб вони просохли рівномірно. Поставте деко в духовку (180 градусів) і сушіть 5-7 хвилин або поки не почне тріскатися лушпиння.
Потім вийміть горіхи, залиште трохи охолонути. Висипте ядра на вафельний рушник і потріть їх одна об одну, щоб лушпиння обсипалося. Перекладіть очищені горіхи в чашу блендера. Подрібніть на протязі декількох хвилин.
До горіхової крихті додайте натертий сир пармезан, оливкову олію, мелений перець горошок (чорний або ж суміш різних перців) - такий перець має більш сильний аромат і смак, ніж перцевий пил в пакетиках, сіль і молоко (краще вливати молоко кімнатної температури, щоб масла , що виділяються з горіхів, добре змішувалися з іншими інгредієнтами).
Накрийте блендер і продовжуйте збивати всі інгредієнти протягом ще декількох хвилин, поки маса не стане такою консистенції як густі вершки. Через час перевірте стан маси: якщо горіховий соус виявляється занадто рідким - додайте трохи пармезану; якщо соус виходить густий - додайте трохи молока.
Приготований до потрібної консистенції горіховий соус перекладіть в простерилізовану банку (соуси краще зберігати в склі). Зверху полийте соус невеликою кількістю оливкової олії, яка запобігатиме окисленню і утворенню скоринки. Або використовуйте горіховий соус відразу до вареників, ньокки, до пасти або в приготуванні бутербродів. Смачного.
Випадкові рецепти