Цей універсальний горіховий соус з часником ідеально підходить для страв, приготованих на грилі. Але він також може надати новий смак вашим повсякденним стравам.
Для приготування горіхового соусу з часником вам знадобиться глибока сковорідка середнього розміру. Поставте її на плиту і запаліть маленький вогонь. Налийте кілька ложок рослинного масла.
Поки розігрівається в сковороді олія, візьміть головку часнику, розділіть його на зуби і очистіть від лушпиння. Натріть на дрібній тертці або кілька разів пропустіть через чеснокодавку. Потрібну кількість подрібненого часнику киньте в гаряче масло.
Візьміть корінь імбиру і очистіть від шкірки. Подрібніть його ножем на кухонній дошці або натріть на дрібній тертці. Надішліть імбир в сковорідку.
Ще вам знадобиться цибуля. Її також потрібно почистити від лушпиння і сполоснути під холодною водою. Дрібно наріжте цибулю на кухонній дошці, киньте до часнику з імбиром. Додайте подрібнений лемонграсс і перемішайте дерев'яною лопаткою. Обсмажте на маленькому вогні, поки цибуля не стане напівпрозорою.
Далі в сковорідку до овочів необхідно додати горіхи. Найкраще для цього соусу підходить арахіс. Заздалегідь подрібніть підсушені горіхи в блендері або овочерізці. Помішуючи, підсмажте масу на сковорідці протягом 1 хвилини.
Тепер прийшов час додати арахісове масло. Все ретельно перемішайте за допомогою лопатки, готуйте ще 1 хвилину.
Ще один інгредієнт, який необхідний для приготування горіхового соусу з часником - кокосове молоко. Це солодкувата рідина білого кольору, яку роблять з м'якоті зрілого кокосового горіха. Відміряйте кількість кокосового молока, вказану в рецепті, вилийте її в сковорідку з іншими інгредієнтами.
Так само не забудьте посолити і поперчити чорним меленим перцем за смаком. Ретельно перемішайте масу в сковорідці. Якщо хочете, щоб консистенція соусу була рідшою, можете додати воду. Готуйте, регулярно помішуючи, поки не загусне і не почне пінитися.
У самому кінці приготування соусу, додайте порошок куркуми, вичавіть сік половинки лимона і киньте нашатковане листя кінзи. Ще раз ретельно перемішайте і через 1 хвилину зніміть сковорідку з соусом з вогню.
Перекладіть готовий горіховий соус з часником в соусник, посипте зверху невеликою кількістю меленого арахісу і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти