Укр
Рус
Горіховий Соуси Латиська кухня

Горіховий соус з часником

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

662 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Горіховий соус з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Латиська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Цей універсальний горіховий соус з часником ідеально підходить для страв, приготованих на грилі. Але він також може надати новий смак вашим повсякденним стравам.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Горіховий соус з часником" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири52.5 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії508 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування горіхового соусу з часником вам знадобиться глибока сковорідка середнього розміру. Поставте її на плиту і запаліть маленький вогонь. Налийте кілька ложок рослинного масла.

Крок - 1
02

Поки розігрівається в сковороді олія, візьміть головку часнику, розділіть його на зуби і очистіть від лушпиння. Натріть на дрібній тертці або кілька разів пропустіть через чеснокодавку. Потрібну кількість подрібненого часнику киньте в гаряче масло.

Крок - 2
03

Візьміть корінь імбиру і очистіть від шкірки. Подрібніть його ножем на кухонній дошці або натріть на дрібній тертці. Надішліть імбир в сковорідку.

Крок - 3
04

Ще вам знадобиться цибуля. Її також потрібно почистити від лушпиння і сполоснути під холодною водою. Дрібно наріжте цибулю на кухонній дошці, киньте до часнику з імбиром. Додайте подрібнений лемонграсс і перемішайте дерев'яною лопаткою. Обсмажте на маленькому вогні, поки цибуля не стане напівпрозорою.

Крок - 4
05

Далі в сковорідку до овочів необхідно додати горіхи. Найкраще для цього соусу підходить арахіс. Заздалегідь подрібніть підсушені горіхи в блендері або овочерізці. Помішуючи, підсмажте масу на сковорідці протягом 1 хвилини.

Крок - 5
06

Тепер прийшов час додати арахісове масло. Все ретельно перемішайте за допомогою лопатки, готуйте ще 1 хвилину.

Крок - 6
07

Ще один інгредієнт, який необхідний для приготування горіхового соусу з часником - кокосове молоко. Це солодкувата рідина білого кольору, яку роблять з м'якоті зрілого кокосового горіха. Відміряйте кількість кокосового молока, вказану в рецепті, вилийте її в сковорідку з іншими інгредієнтами.

Крок - 7
08

Так само не забудьте посолити і поперчити чорним меленим перцем за смаком. Ретельно перемішайте масу в сковорідці. Якщо хочете, щоб консистенція соусу була рідшою, можете додати воду. Готуйте, регулярно помішуючи, поки не загусне і не почне пінитися.

Крок - 8
09

У самому кінці приготування соусу, додайте порошок куркуми, вичавіть сік половинки лимона і киньте нашатковане листя кінзи. Ще раз ретельно перемішайте і через 1 хвилину зніміть сковорідку з соусом з вогню.

Крок - 9
10

Перекладіть готовий горіховий соус з часником в соусник, посипте зверху невеликою кількістю меленого арахісу і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бешбармак з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак з баранини 180 6 3 з 5 - детальніше -
Гриби фаршировані - покроковий рецепт, фото 1 Гриби фаршировані 40 3 3 з 5 - детальніше -
Веганський кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Веганський кимчи 65 1 3 з 5 - детальніше -
Манний пудинг - покроковий рецепт, фото 1 Манний пудинг 55 3 3 з 5 - детальніше -