Укр
Рус
Риба Другі страви Російська кухня

Горбуша, запечена з помідорами

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

601 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Горбуша, запечена з помідорами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Горбуша - дуже смачна і корисна риба. Приготувавши її на слабкому вогні, ви отримаєте ніжне і соковите м'ясо. А якщо ще додасте невелику кількість базиліка і солодких помідорів чері - ця страва стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Горбуша, запечена з помідорами" (на 100 грам)

  • Білки12.6 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи0.8 гр.
  • Калорії143 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед тим, як приступити до приготування горбуші запеченої з помідорами, спочатку необхідно підготувати помідори. Для цього вам знадобиться форма для запікання. Ви можете використовувати керамічну, скляну або металеву форму. Останню краще застелити фольгою для запікання. Налийте в форму невелику кількість оливкової олії.

Крок - 1
02

Помідори черрі помийте під проточною холодною водою і промокніть рушником. На кухонній дошці гострим ножем розріжте кожен помідор на дві частини.

Крок - 2
03

Візьміть часник і очистіть його від лушпиння. Тут же, на вільній частині кухонної дошки, роздушіть зубчик часнику ножем.

Крок - 3
04

У змащену оливковою олією форму для запікання помістіть розрізані навпіл помідори черрі. Туди ж відправте роздавлений часник і свіже листя базиліка. Зверху посоліть за смаком і все акуратно перемішайте дерев'яною лопаткою, щоб не роздавити помідори. Надішліть форму з помідорами в розігріту до 180 градусів духовку, нехай там запікаються протягом 20 хвилин.

Крок - 4
05

Поки в духовці запікаються помідори черрі, приступайте до підготовки риби. Візьміть філе горбуші. Ця риба відрізняється від інших прекрасними смаковими даними. Із - за наявності в м'ясі горбуші великої кількості корисних речовин, лікарі рекомендують вживати її в їжу хоча - б один раз на місяць. Це дасть можливість регулярно поповнювати організм вітамінами, мікроелементами та іншими корисними речовинами, які позитивно діють на організм людини. Наріжте філе горбуші на смужки шириною приблизно 2,5 см. Посоліть і поперчіть за смаком.

Крок - 5
06

Дістаньте з духовки форму з запеченими помідорами чері, зробіть вогонь менше. Покладіть філе горбуші шкірою вниз між помідорами. Зверху рибу полийте соком, що утворився при запіканні, покладіть кілька запечених помідорів. Надішліть горбушу з помідорами в духовку запікатися на маленькому вогні протягом 15 - 20 хвилин.

Крок - 6
07

Коли риба приготується, дістаньте форму з духовки. Викладіть шматочок горбуші на тарілку, зверху - запечені помідори. Все це прикрасьте гілочкою свіжого базиліку. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Галушки з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Грузинське пхалі - покроковий рецепт, фото 1 Грузинське пхалі 55 4 3 з 5 - детальніше -
Томатний соус до пасти - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус до пасти 55 1 2 з 5 - детальніше -