Приготуйте солону горбушу з копченим ароматом за нашим рецептом. Така рибка ідеально підходить для приготування канапе, бутербродів або суші.
Філе горбуші просушіть паперовим рушником, щоб позбавити від зайвої рідини. Ретельно огляньте рибу на наявність кісток. Приготуйте глибоку форму, в якій вільно розміститься філе цілком.
Форму застеліть харчовою плівкою. Залиште з боків досить паперу, щоб загорнути горбушу. Дно форми засипте рівномірним шаром копченої солі, товщиною приблизно 5 мм. Завдяки такій спеції риба вийде з легким копченим ароматом.
Викладіть філе на сольову подушку і засипте товстим шаром солі. Спеція повинна повністю покривати рибу. Гарненько ущільніть верхній шар, щоб переконатися у відсутності повітряних кишень і заповнити всі можливі порожнечі.
Накрийте горбушу з сіллю харчовою плівкою і щільно загорніть краї. Зверху покладіть щось важке. Можна використовувати пакети з молоком, упаковку з сіллю або інший досить важкий предмет.
Поставте ємність з рибою в холодильник на 48 годин. Через зазначений час дістаньте форму, розгорніть плівку і акуратно витягніть рибу. Здрейфіть сіль і ретельно промийте філе під холодною проточною водою.
Перекладіть горбушу на застелену паперовими рушниками робочу поверхню і промокніть всю зайву рідину. Загорніть філе в харчову плівку до вживання. Зберігайте продукт в холодильнику не більше місяця.
Перед подачею, наріжте філе тонкими слайсами, полийте оливковою олією і притрусіть дрібно нарізаним свіжим кропом. Приємної дегустації!
Випадкові рецепти