Укр
Рус
Риба Другі страви Норвезька кухня

Горбуша солона

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

692 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Горбуша солона - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Норвезька кухня, Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Приготуйте солону горбушу з копченим ароматом за нашим рецептом. Така рибка ідеально підходить для приготування канапе, бутербродів або суші.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Горбуша солона" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії71 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Філе горбуші просушіть паперовим рушником, щоб позбавити від зайвої рідини. Ретельно огляньте рибу на наявність кісток. Приготуйте глибоку форму, в якій вільно розміститься філе цілком.

Крок - 1
02

Форму застеліть харчовою плівкою. Залиште з боків досить паперу, щоб загорнути горбушу. Дно форми засипте рівномірним шаром копченої солі, товщиною приблизно 5 мм. Завдяки такій спеції риба вийде з легким копченим ароматом.

Крок - 2
03

Викладіть філе на сольову подушку і засипте товстим шаром солі. Спеція повинна повністю покривати рибу. Гарненько ущільніть верхній шар, щоб переконатися у відсутності повітряних кишень і заповнити всі можливі порожнечі.

Крок - 3
04

Накрийте горбушу з сіллю харчовою плівкою і щільно загорніть краї. Зверху покладіть щось важке. Можна використовувати пакети з молоком, упаковку з сіллю або інший досить важкий предмет.

Крок - 4
05

Поставте ємність з рибою в холодильник на 48 годин. Через зазначений час дістаньте форму, розгорніть плівку і акуратно витягніть рибу. Здрейфіть сіль і ретельно промийте філе під холодною проточною водою.

Крок - 5
06

Перекладіть горбушу на застелену паперовими рушниками робочу поверхню і промокніть всю зайву рідину. Загорніть філе в харчову плівку до вживання. Зберігайте продукт в холодильнику не більше місяця.

Крок - 6
07

Перед подачею, наріжте філе тонкими слайсами, полийте оливковою олією і притрусіть дрібно нарізаним свіжим кропом. Приємної дегустації!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грузинський шашлик - покроковий рецепт, фото 1 Грузинський шашлик 50 5 3 з 5 - детальніше -
Китайські пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Китайські пельмені 75 6 4 з 5 - детальніше -
Зрази з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з капустою 70 4 3 з 5 - детальніше -
Соус тартар в блендері - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар в блендері 35 1 2 з 5 - детальніше -