Запечена в духовці у фользі горбуша з лимонно-часниковим соусом - це смачний, соковитий, корисний і простий рецепт, який можна приготувати менш ніж за 20 хвилин. Цей рецепт горбуші досить елегантний, щоб подавати на званому обіді, але досить простий, щоб готувати в напружений будній вечір.
Викладіть філе горбуші з холодильника за годину до того, як ви плануєте готувати. За 20 хвилин до запікання риби включить на розігрів духовку, приблизно до 200 градусів. Поки духовка розігрівається, укладіть в невелику сковорідку, а потім розтопіть трохи вершкового масла на повільному вогні.
Застеліть кухонною фольгою невелике деко, залийте в нього розтоплене масло. Помістіть філе горбуші шкірою вниз на масло і рясно їм промажте з усіх боків рибний продукт. Використовуйте наметочну щітку, щоб ретельно покрити м'якоть горбуші розтопленим маслом. Це запобіжить висиханню риби.
Посипте філе чорним меленим перцем і сіллю. Потім додайте приправу для риби. Тепер посипте скибочку риби свіжою натертою цедрою лимона.
Далі очистіть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку часник. Додайте подрібнений часник поверх шматка риби, рівномірно розподіливши по всій поверхні.
Далі ретельно помийте під проточною водою, а потім на обробній дошці дрібно наріжте зелень петрушки. Посипте подрібнену зелень поверх скибочки горбуші.
Тепер помийте, просушіть паперовим рушником, а потім розріжте лимон на тонкі скибочки і рівномірно розподіліть по поверхні риби. Не забудьте зберегти трохи лимона для декількох скибочок, щоб подавати. Додайте трохи подрібненої кінзи зверху.
Полийте поверх лимона трохи більше розтопленого вершкового масла, потім додайте ще солі і чорного меленого перцю за смаком.
Надішліть деко в попередньо розігріту духовку і запікайте філе горбуші при 200 градусах приблизно 10 хвилин або поки не буде досягнута бажана текстура риби. Будьте обережні, щоб не перепекти і пересушити рибу. Для подачі, збризніть стейк з горбуші соковитої у фользі невеликою кількістю розтопленого вершкового масла, прикрасьте рубаною петрушкою і відіжміть лимон. Насолоджуйтесь.
Випадкові рецепти