Укр
Рус
Риба Другі страви Канадська кухня

Горбуша «Ніжна»

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1434 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Горбуша «Ніжна» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Канадська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запікання риби в солевій кірці відмінний спосіб зробити її м'якою, соковитою і дуже ніжною. Приготуйте горбушу «Ніжну» за нашим рецептом, і ви зможете самі в цьому переконатися.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Горбуша «Ніжна»" (на 100 грам)

  • Білки12.3 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи0.4 гр.
  • Калорії122 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свіжу горбушу необхідно випатрати, видалити голову, ретельно вимити і висушити паперовим рушником. Важливо, щоб під час приготування риба була суха і не взяла в себе зайву сіль.

Крок - 1
02

Візьміть яйця і відокремте білки від жовтків. У підготовлену глибоку миску всипте сіль і додайте яєчні білки. Все ретельно перемішайте, поки сіль по консистенції не стане нагадувати мокрий морський пісок.

Крок - 2
03

Застеліть деко папером для випічки. Перекладіть на нього сіль. Сформуйте нижню частину соляної «раковини», в якій буде запікатися риба. Розподіліть сіль шаром товщиною приблизно 1,5-2 см.

Крок - 3
04

Візьміть тушку риби, посоліть всередині і перекладіть на деко на підготовлену сольову подушку. Частину, що залишилася солі викладіть зверху на рибу, розрівняйте, утрамбуйте і руками сформуйте максимально щільну солону корочку. Поставте деко з рибою в розігріту до 190 ° С духовку і випікайте 25-30 хвилин.

Крок - 4
05

Поки готується риба, займіться приготуванням соусу. На розігріту сковороду викладіть каперси, підсмажте їх протягом 30 секунд, постійно помішуючи.

Крок - 5
06

Додайте на сковороду шампанське і зменшіть вогонь. Масло поріжте на кубики і додавайте в жаровню по одному до повного розчинення, постійно помішуючи соус. З останнім шматочком масла додайте в сковороду естрагон, вичавіть сік лимона, посоліть і ретельно перемішайте. Соус готовий, зніміть його з вогню.

Крок - 6
07

Дістаньте рибу з духовки і дайте їй постояти 10 хвилин. Після чого за допомогою вилки акуратно зніміть сольову кірку. Також видаліть шкіру з верхньої частини риби.

Крок - 7
08

Розріжте верхню частину тушки на порції і акуратно відокремте їх від кістки.

Крок - 8
09

Видаліть хребет і витягніть нижню частину горбуші, намагаючись зберегти цілісність філе. Перекладіть його на блюдо і подавайте з соусом, прикрасивши лимоном. Залишилося оцінити соковиту рибу, приготовану за класичним рецептом світової кухні. Приємного вам апетиту!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Помідори в маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Помідори в маринаді 60 1 3 з 5 - детальніше -
Печеня з індички - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з індички 75 5 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка запечена в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка запечена в фользі 100 4 3 з 5 - детальніше -