Укр
Рус
Маринад для риби Маринади Середземноморська кухня

Горбуша малосольна

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

895 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Горбуша малосольна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня, Норвезька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Горбуша малосольна - проста в приготуванні, але дуже смачна риба, яку можна використовувати і як самостійну закуску, і як компонент інших страв, наприклад, бутербродів і салатів. Пропонуємо скандинавський рецепт засолювання горбуші в солі і цукрі, а заодно розповімо, як зробити смачний бутерброд з малосольною рибою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Горбуша малосольна" (на 100 грам)

  • Білки14.8 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи12.5 гр.
  • Калорії161 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Змішайте в одній ємності сіль і цукор. Для приготування малосольної горбуші найкраще підійде кам'яна сіль грубого помелу.

Крок - 1
02

Надішліть в ступку чорний перець горошком і насіння коріандру і перетріть товкачиком. Сильно не дрібніть, залиште великі шматочки. Надішліть подрібнені спеції в миску з сіллю і цукром.

Крок - 2
03

Кріп вимийте, обтрусіть від вологи, крупно поріжте ножем і додайте до решти інгредієнтів. Перемішайте вміст ємності до однорідності.

Крок - 3
04

Горбушу вимийте і висушіть паперовими рушниками. Покладіть рибу на деко шкіркою вниз і рівномірно покрийте приготовленою сумішшю спецій.

Крок - 4
05

Накрийте деко харчовою плівкою і відправте в холодильник на 12-24 години. Час засолювання залежить від бажаного результату. Через 12 годин горбуша просолиться, але всередині залишиться трохи вогкуватою, а через 24 години буде повністю просоленою.

Крок - 5
06

Готову горбушу вийміть з холодильника і очистіть від цукрово-солоної суміші. В процесі засолювання утвориться рідина. Це нормально. Її потрібно просто злити. Зніміть горбушу з дека, змийте з неї залишки солі, а потім просушіть рибу паперовим рушником.

Крок - 6
07

Горбуша малосольна - відмінний інгредієнт для приготування закусок. Пропонуємо зробити дуже смачний бутерброд. Наріжте рибу під кутом тонкими слайсами.

Крок - 7
08

Булочку (у нас бублик) розріжте навпіл. Змастіть нижню частину вершковим сиром. Зверху викладіть шматочки малосольної горбуші.

Крок - 8
09

Червону цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Покладіть нарізану цибулю на горбушу. Додайте мариновані каперси і німого свіжого кропу.

Крок - 9
10

Верхню частину булочки теж змастіть вершковим сиром і накрийте бутерброд зверху. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кетчуп з томатного соку - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп з томатного соку 45 1 2 з 5 - детальніше -
Маринад для овочів на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Маринад для овочів на грилі 10 1 2 з 5 - детальніше -