Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці з савойської капусти

( 4.8000 4 520 20 оцінок)

2817 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Голубці з савойської капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Якщо ви скажете, що до голубців ставитеся байдуже, я ні за що в це не повірю. Тому, що мені здається, що не любити цю страву просто неможливо. Різновидів голубців безліч, але головне, в їх приготуванні використовуються обов'язково будь - які листя, аж до виноградних. Але я хочу запропонувати як варіант савойську капусту, так як це більш корисно, через утримання в таких листах мінералів і майже всіх амінокислот, так потрібних для життєдіяльності людського організму. Мало того, що голубці з цих ніжних кучерявих листків надзвичайно смачні, вони ще й виглядають на столі чудово.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці з савойської капусти" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири0.4 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії62 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу відваріть пшоно в підсоленій воді за рецептурою на упаковці. Приготоване пшоно покладіть в тарілку і залиште охолонути.

Крок - 1
02

Очистіть і помийте гриби, потім дрібно наріжте їх (ножем, блендером) або натріть на тертці з густою сіткою. Очистіть від лушпиння і подрібніть (ножем, блендером) ріпчасту цибулю.

Крок - 2
03

Помістіть подрібнену цибулю і гриби в сковороду без жиру з відповідним покриттям (кераміка, титан, тефлон), але ви можете використовувати класичну, тоді в невеликій кількості масла. Смажте вміст сковороди, поки гриби не випустять сік, і він не випарується. Нарешті, приправте все за смаком сіллю і чорним перцем. Перемішайте і відставте в сторону для охолодження.

Крок - 3
04

Усуньте непривабливі зовнішні листя з капусти, потім відокремте акуратно великі, красиві від качана. Для голубців найкраще брати капусту з великими листами, наприклад савойську. А якщо качан компактний і листя ламаються, то вам потрібно кип'ятити капусту протягом декількох хвилин в гарячій воді. Або, якщо ви можете відокремлювати, не пошкодивши листя, усуньте їх один за іншим бажану кількість і тільки потім закип'ятіть в воді або відпарьте так, щоб вони були м'якими і еластичними. З листя я відріжте нижню потовщену частину біля основи, щоб вони мали рівну товщину і могли красиво скручуватися.

Крок - 4
05

М'ясо (курку) подрібніть до фаршу в блендері. Додайте подрібнену курку в раніше відварену кашу разом з обсмаженими грибами і цибулею. Можете додати в суміш дрібно нарізаний перець, якщо хочете, щоб голубці були дуже гострими. Ретельно перемішайте все, щоб інгредієнти змішалися рівномірно. При необхідності приправте за смаком - можливо, вистачить спецій, які додали до грибів, але, звичайно, потрібно пробувати.

Крок - 5
06

Сформуйте своєрідні тефтелі з м'ясної маси, змоченими водою руками. Кожну з них оберніть в підготовлені листки капусти, утворюючи голубець: спочатку покрийте м'ясо найтовщою частиною листа, з якого вирізали вже «сухожилля». Потім складіть обидві сторони листа і загорніть його щільно в рулон.

Крок - 6
07

Застеліть дно каструлі капустяним листям (вони захистять голубці від можливого підгоряння), і покладіть капустяні рулетики на них щільно один до одного. Залийте все водою або бульйоном, щоб наповнені листя капусти наполовину занурилися в неї.

Крок - 7
08

Готуйте голубці під кришкою на слабкому вогні близько 40 хвилин, поки основа не стане м'якою і добре приготовленою. Приготовлені голубці з савойської капусти витягніть з води, в якій вони перебували, викладіть на тарілку або блюдо, полийте улюбленим соусом і відразу ж подавайте гарячими до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чанахи з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з квасолею 65 6 4 з 5 - детальніше -
Пахлава з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава з листкового тіста 55 3 3 з 5 - детальніше -
Пахлава з волоськими горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава з волоськими горіхами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Коржі базлама - покроковий рецепт, фото 1 Коржі базлама 80 2 3 з 5 - детальніше -