Голубці - це справжня страва східної Європи, що датується тисячами років. Конкретні начинки змінюються (може бути - яловичина, курка, але обов'язково пряний рис). Але те, що визначає це страву - це соус. Солодкий, кислий, солоний і заправлений традиційними травами, але головне, щоб обов'язково був.
У дрібній каструлі на середньому вогні нагрівайте оливкове масло до кипіння, потім в масло видавіть часник через чеснокодавку і, помішуючи, варіть хвилини 3, поки не з'явиться насичений аромат.
Додайте в ємність дрібно нарізані томати, паприку, чилі-порошок, мелений тмин, сіль і перець. Зменшіть тепло до середньо-низького і тушкуйте 10 хвилин, помішуючи. Відставте в бік для охолодження.
У середній мисці змішайте курячий фарш, сіль, перець, перець чилі, кмин, орегано, рис і 1 чашку (260 г) томатного соусу. Змішайте ретельно до об'єднання в густу однорідну масу. Відставте до використання.
Закип'ятіть у великій ємності воду. Додайте капусту, опустивши її повністю в окріп. Накрийте кришкою, зменшіть температуру до середнього і тушкуйте протягом 15 хвилин.
Перемістіть приварену капусту на обробну дошку, дайте трохи охолонути, поки вона не досягне кімнатної температури і відокремте листки капусти від качана.
Використовуючи ніж для обрізки, видаліть товщий шток на капустяному листі, завдяки чому лист буде легше завертатися. В основі кожного листка помістіть начинку, згорніть лист вгору, щоб начинка була покрита одним шаром капусти. Складіть обидві бічні сторони всередину, потім скрутіть повністю.
Помістіть бічну шовну сторону капустяного рулету вниз в форму для випічки і повторіть таку процедуру з залишилася начинкою і листами. Над складеними капустяними рулонами розлийте томатний соус.
Накрийте страву щільно фольгою і запікайте протягом 45 хвилин в попередньо розігрітій духовці до (180 C). Подайте готову страву зі сметаною прикрасивши гілочкою кензи. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти