Якщо ви вперше готуєте голубці, пропонуємо цей простий рецепт. Прекрасний рецепт голубців з фаршем і рисом, дійте без страху і невимушено.
Промийте трохи білого рису і відваріть до готовності в каструлі киплячої води з невеликою кількістю оливкової олії і сіллю. Заповніть половину великої супової каструлі водою. Доведіть до кипіння. Додайте сіль і трохи оцту. Очистіть і викиньте два верхніх листа з капусти. Використовуйте ніж, щоб вирізати ядро у капусти. Помістіть цілу капусту в киплячу воду, і варіть, протягом приблизно 5 хвилин, потім поверніть і продовжуйте готувати ще 5-6 хвилин.
Ви будете відокремлювати листя, коли вони почнуть пом'якшуватися. Відокремлені зварені листя відправте на блюдо для охолодження. Ви дізнаєтеся, що вони готові, коли листя стануть м'які і жовтуваті, а великі будуть тьмяно-зеленими.
Далі готуйте начинку. Для цього змішайте м'ясний фарш і рис разом у великій мисці. Додайте попередньо обсмажену ріпчасту цибулю з часником, засипте приправи за смаком, цибульний порошок, сіль, чорний і червоний мелений перець, заздалегідь нашаткований кріп і ретельно все перемішайте.
Помістіть порцію м'ясної начинки у верхній частині кожного аркуша (або стільки, скільки поміститися - адже розміри листя змінюються). Поверніть лист в форму конуса з більш товстою частиною біля основи і нанесіть широку частину наверх. У міру того, як ви набиваєте листи капусти, розташуйте її в тій же каструлі, яку ви використовували для приготування овоча.
В іншу поменше каструлю залийте томатний соус, додайте трохи води. Засипте в каструлю приправи за смаком, сіль, трохи цукру і чорний мелений перець. Далі укладіть в ємність лавровий лист, засипте перець горошком і залийте суміш борошна з водою. Надішліть на плиту і томіть соус, помішуючи, близько 5 хвилин, до легкого загустіння.
Залийте приготовлену підливу на голубці і додайте потрібну кількість води, щоб майже покрити їх. Накрийте каструлю кришкою і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40 хвилин. Готові голубці з фаршем і рисом подавайте до столу гарячими.
Випадкові рецепти