Укр
Рус
Голубці Другі страви Східна кухня

Голубці м’ясні

( 4.8387 4 531 31 оцінка)

2370 - переглядів
80 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Голубці м’ясні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Весна

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

На відміну від класичних фаршированих голубців, які ви зустрічали раніше, ця версія не включає рис. Зазвичай ми обсмажуємо цибулю і змішуємо з м'ясом (зазвичай це комбінація яловичини і свинини). Іноді ми також обгортаємо шматочок бекону навколо капустяного рулону.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці м’ясні" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири12.4 гр.
  • Вуглеводи10.3 гр.
  • Калорії178 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зберіть всі інгредієнти. Очистіть цибулю і наріжте її дрібними кубиками.

Крок - 1
02

На сковороді нагрійте оливкове масло на середньому вогні і обсмажуйте в ньому цибулю до розм'якшення, близько 4-6 хвилин.

Крок - 2
03

Почніть кип'ятити воду і додайте сіль при кипінні. Видаліть центральне ядро капусти за допомогою ножа. Повністю занурте всю капусту в воду і варіть її, поки листя не стануть податливими і почнуть відлущуватися.

Крок - 3
04

Використовуючи кухонні щипці або вилку, очистіть і вийміть ослабілі листя капусти з каструлі. Промийте листя капусти в крижаній воді, видаліть з них надлишок води серветкою або протріть паперовим рушником.

Крок - 4
05

Обріжте жорстку, товсту центральну вену біля основи кожного листа (перевернута форма V). Крім того, ви можете збрити цю товсту частину. Наріжте товсті жили на дрібні шматочки, які будуть додані до начинки.

Крок - 5
06

У великій мисці змішайте м'ясо, обсмажену цибулю і частину порізаної вени капусти, можна навіть руками або гумовою ложкою. Додайте яйце, трохи панірувальних сухарів, молоко, засипте мускатний горіх, сіль і перець.

Крок - 6
07

Добре перемішайте, поки суміш не стане липкою і не буде комбінована. Оберніть пластиковою плівкою і зберігайте в холодильнику протягом 15-30 хвилин (ця стадія не є обов'язковою, однак вона допомагає затвердіти жиру, підтримувати сік в м'ясі і запобігати висиханню).

Крок - 7
08

Розділіть суміш на 12 рівних частин (спочатку точно розділіть на 8 і скоректуєте кількість пізніше). Беріть лист капусти, додайте начинку в центр нижньої частини листа, а потім акуратно замотайте капусту, заправляючи по боках листа.

Крок - 8
09

Вставте зубочистку, щоб запакувати і закріпити край, щоб рулон не розвалився під час приготування. Повторюйте з іншими листям і начинкою.

Крок - 9
10

У великій каструлі нагрійте 1оливкове масло. На середньому вогні варіть лаврові листки і часник видавлений через чеснокодавку. Потім додайте дрібно рубані помідори.

Крок - 10
11

Знизите температуру до середнього рівня. Потім долийте білого вина, трохи солі і мелений чорний перець, і продовжуйте тушкування на середньому вогні.

Крок - 11
12

Помістіть голубці в каструлю, щільно притуливши один до одного, і уклавши на дно швом вниз. Якщо є відкриті простори, киньте капусту, що залишилася на отвір, щоб капустяні рулети не транспортувалися під час приготування.

Крок - 12
13

Налийте курячий бульон. Коли голубці будуть готові, акуратно візьміть рулони кухонними щипцями і покладіть в сервірувальну тарілку. Видаліть зубочистку і вилийте соус зверху. Прикрасьте петрушкою і подавайте.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Горішки зі згущеним молоком - покроковий рецепт, фото 1 Горішки зі згущеним молоком 50 5 3 з 5 - детальніше -