На відміну від класичних фаршированих голубців, які ви зустрічали раніше, ця версія не включає рис. Зазвичай ми обсмажуємо цибулю і змішуємо з м'ясом (зазвичай це комбінація яловичини і свинини). Іноді ми також обгортаємо шматочок бекону навколо капустяного рулону.
Зберіть всі інгредієнти. Очистіть цибулю і наріжте її дрібними кубиками.
На сковороді нагрійте оливкове масло на середньому вогні і обсмажуйте в ньому цибулю до розм'якшення, близько 4-6 хвилин.
Почніть кип'ятити воду і додайте сіль при кипінні. Видаліть центральне ядро капусти за допомогою ножа. Повністю занурте всю капусту в воду і варіть її, поки листя не стануть податливими і почнуть відлущуватися.
Використовуючи кухонні щипці або вилку, очистіть і вийміть ослабілі листя капусти з каструлі. Промийте листя капусти в крижаній воді, видаліть з них надлишок води серветкою або протріть паперовим рушником.
Обріжте жорстку, товсту центральну вену біля основи кожного листа (перевернута форма V). Крім того, ви можете збрити цю товсту частину. Наріжте товсті жили на дрібні шматочки, які будуть додані до начинки.
У великій мисці змішайте м'ясо, обсмажену цибулю і частину порізаної вени капусти, можна навіть руками або гумовою ложкою. Додайте яйце, трохи панірувальних сухарів, молоко, засипте мускатний горіх, сіль і перець.
Добре перемішайте, поки суміш не стане липкою і не буде комбінована. Оберніть пластиковою плівкою і зберігайте в холодильнику протягом 15-30 хвилин (ця стадія не є обов'язковою, однак вона допомагає затвердіти жиру, підтримувати сік в м'ясі і запобігати висиханню).
Розділіть суміш на 12 рівних частин (спочатку точно розділіть на 8 і скоректуєте кількість пізніше). Беріть лист капусти, додайте начинку в центр нижньої частини листа, а потім акуратно замотайте капусту, заправляючи по боках листа.
Вставте зубочистку, щоб запакувати і закріпити край, щоб рулон не розвалився під час приготування. Повторюйте з іншими листям і начинкою.
У великій каструлі нагрійте 1оливкове масло. На середньому вогні варіть лаврові листки і часник видавлений через чеснокодавку. Потім додайте дрібно рубані помідори.
Знизите температуру до середнього рівня. Потім долийте білого вина, трохи солі і мелений чорний перець, і продовжуйте тушкування на середньому вогні.
Помістіть голубці в каструлю, щільно притуливши один до одного, і уклавши на дно швом вниз. Якщо є відкриті простори, киньте капусту, що залишилася на отвір, щоб капустяні рулети не транспортувалися під час приготування.
Налийте курячий бульон. Коли голубці будуть готові, акуратно візьміть рулони кухонними щипцями і покладіть в сервірувальну тарілку. Видаліть зубочистку і вилийте соус зверху. Прикрасьте петрушкою і подавайте.
Випадкові рецепти