Укр
Рус
Голубці Другі страви Східна кухня

Голубці м’ясні

( 4.8387 4 531 31 оцінка)
2197 - переглядів
80 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Голубці м’ясні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Весна

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

На відміну від класичних фаршированих голубців, які ви зустрічали раніше, ця версія не включає рис. Зазвичай ми обсмажуємо цибулю і змішуємо з м'ясом (зазвичай це комбінація яловичини і свинини). Іноді ми також обгортаємо шматочок бекону навколо капустяного рулону.

Інгредієнти

  • Цибуля 1 шт.
  • Оливкова олія 1 скл.
  • Капуста 1 шт.
  • Сіль 3 ч.л
  • Фарш м’ясний 200 г.
  • Фарш яловичий 250 г.
  • Борошно 1 скл.
  • Приправи за смаком
  • Петрушка 1 пуч.
  • Яйце 1 шт.
  • Панірувальні сухарі 1/4 скл.
  • Молоко 2 ст.л
  • Горіх мускатний 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Помідор 3 шт.
  • Вино біле сухе 1 ст.л
  • Бульйон 250 мл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зберіть всі інгредієнти. Очистіть цибулю і наріжте її дрібними кубиками.

Крок - 1
02

На сковороді нагрійте оливкове масло на середньому вогні і обсмажуйте в ньому цибулю до розм'якшення, близько 4-6 хвилин.

Крок - 2
03

Почніть кип'ятити воду і додайте сіль при кипінні. Видаліть центральне ядро капусти за допомогою ножа. Повністю занурте всю капусту в воду і варіть її, поки листя не стануть податливими і почнуть відлущуватися.

Крок - 3
04

Використовуючи кухонні щипці або вилку, очистіть і вийміть ослабілі листя капусти з каструлі. Промийте листя капусти в крижаній воді, видаліть з них надлишок води серветкою або протріть паперовим рушником.

Крок - 4
05

Обріжте жорстку, товсту центральну вену біля основи кожного листа (перевернута форма V). Крім того, ви можете збрити цю товсту частину. Наріжте товсті жили на дрібні шматочки, які будуть додані до начинки.

Крок - 5
06

У великій мисці змішайте м'ясо, обсмажену цибулю і частину порізаної вени капусти, можна навіть руками або гумовою ложкою. Додайте яйце, трохи панірувальних сухарів, молоко, засипте мускатний горіх, сіль і перець.

Крок - 6
07

Добре перемішайте, поки суміш не стане липкою і не буде комбінована. Оберніть пластиковою плівкою і зберігайте в холодильнику протягом 15-30 хвилин (ця стадія не є обов'язковою, однак вона допомагає затвердіти жиру, підтримувати сік в м'ясі і запобігати висиханню).

Крок - 7
08

Розділіть суміш на 12 рівних частин (спочатку точно розділіть на 8 і скоректуєте кількість пізніше). Беріть лист капусти, додайте начинку в центр нижньої частини листа, а потім акуратно замотайте капусту, заправляючи по боках листа.

Крок - 8
09

Вставте зубочистку, щоб запакувати і закріпити край, щоб рулон не розвалився під час приготування. Повторюйте з іншими листям і начинкою.

Крок - 9
10

У великій каструлі нагрійте 1оливкове масло. На середньому вогні варіть лаврові листки і часник видавлений через чеснокодавку. Потім додайте дрібно рубані помідори.

Крок - 10
11

Знизите температуру до середнього рівня. Потім долийте білого вина, трохи солі і мелений чорний перець, і продовжуйте тушкування на середньому вогні.

Крок - 11
12

Помістіть голубці в каструлю, щільно притуливши один до одного, і уклавши на дно швом вниз. Якщо є відкриті простори, киньте капусту, що залишилася на отвір, щоб капустяні рулети не транспортувалися під час приготування.

Крок - 12
13

Налийте курячий бульон. Коли голубці будуть готові, акуратно візьміть рулони кухонними щипцями і покладіть в сервірувальну тарілку. Видаліть зубочистку і вилийте соус зверху. Прикрасьте петрушкою і подавайте.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Крем белковый с желатином - покроковий рецепт, фото 1 Крем белковый с желатином 20 1 2 з 5 - детальніше -
Лагман по уйгурски - покроковий рецепт, фото 1 Лагман по уйгурски 85 4 4 з 5 - детальніше -
Овощной рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Овощной рататуй 65 6 3 з 5 - детальніше -
Форшмак из сардини - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак из сардини 40 6 3 з 5 - детальніше -