Укр
Рус
thermomix thermomix
Голубці Другі страви Східна кухня

Голубці

110 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Голубці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ці фаршировані голубці - краще, що можна придумати до ситного обіду. Голубці приготовлені з простих, недорогих інгредієнтів, але вони дуже смачні, а головне їх можна заморозити і використовувати в будь-який час.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком
  • Сметана 1 ст.л
  • Оцет яблучний 1/4 скл.
  • Соус Маринара 2 скл.
  • Морква 6 шт.
  • Яйце 2 шт.
  • Індичка 400 г.
  • Свинина 800 г.
  • Капуста 2 шт.
  • Рис 6 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Помістіть велику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Додайте в каструлю трохи солі і залийте яблучний оцет.

    Крок - 1
  2. 02

    Очистіть і викиньте два верхніх листа з капустини. Використовуючи гострий ніж, виріжте акуратно ядро ​​кожної капусти. Покладіть підготовлену капусту в киплячу воду, накрийте кришкою приблизно на 5 хвилин, потім переверніть качан і продовжуйте готувати ще 5-6 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Ви будете стягувати листя, коли вони почнуть розм'якшуватися. Листя готуватимуться швидше, якщо їх розсунути за допомогою кухонних щипців або лопатки. Відокремте акуратно відварені листя і покладіть на блюдо, щоб охолодити. Ви дізнаєтеся, що вони готові, коли стануть м'які і жовтуваті, а велике листя стане тьмяно-зелене.

    Крок - 3
  4. 04

    Промийте ретельно холодною водою білий рис, помістіть в каструлю з водою і доведіть до кипіння. Накрийте ємність кришкою і варіть рис близько 20 хвилин, або поки вся вода не вбереться. Потім відварений і охолоджений рис змішайте зі свинячим фаршем (можна додати трохи індички) в великій чаші за допомогою кухонного комбайна.

    Крок - 4
  5. 05

    Натріть на крупній тертці моркву і відправте в сковорідку з розтопленим вершковим і рослинним маслом.

    Крок - 5
  6. 06

    Обсмажуйте, постійно мішаючи, до розм'якшення овоча. Як тільки морква стане м'якою, додайте в сковорідку трохи соусу марінара і томіть ще близько хвилини.

    Крок - 6
  7. 07

    Додайте морквяну суміш в чашу до рису і м'яса. Розбийте курячі яйця і засипте трохи солі. Добре все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої суміші.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім займіться вже остиглим капустяним листям. Якщо листки маленькі, відріжте пласку рівну поверхню жорсткого центрального стебла, щоб згладити лист і спростити його скочування. Заповніть кожен лист капусти м'ясною сумішшю. Помістіть начинку в нижній частині листа. Заверніть капусту рулетом, акуратно закріпивши краї листка.

    Крок - 8
  9. 09

    Велике листя: розріжте кожен навпіл по центру, видаляючи жорстку частину стебла - у вас вийде 2 листи. Помістіть м'ясну суміш у верхній частині кожного листа і скрутіть у формі конуса з більш товстою частиною листа в підставі. Покладіть підготовлені заготовки з капусти в глибоку каструлю, акуратно поклавши один на одного.

    Крок - 9
  10. 10

    Нагрійте трохи оливкового масла в неглибокій сковороді. Обсмажте в маслі, що залишилася натерту моркву з невеликою кількістю приправи (за смаком).

    Крок - 10
  11. 11

    Потім додайте в моркву високої жирності сметану і соус марінара. Перемішайте все і обсмажте ще близько хвилини, потім зніміть сковорідку з вогню.

    Крок - 11
  12. 12

    Залийте утворену підливу на укладені в каструлю голубці і додайте достатню кількість теплої води, стільки, щоб майже повністю покрити вміст. Помістіть каструлю на плиту, доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і варіть близько 40 хвилин на середньому вогні.

    Крок - 12
  13. 13

    Готові голубці викладіть на тарілку і подавайте до столу зі свіжою сметаною або улюбленим соусом.

    Крок - 13

Оцінити рецепт