Є ідея як використовувати пекінську капусту дуже смачним способом. Приготуйте з неї голубці. Додавши в фарш трохи соєвого і устричного соусу, а також імбир, ви отримаєте страву в східному стилі.
Для приготування цієї страви вам знадобиться качан пекінської капусти. Якщо верхні листки в не дуже доброму стані, зніміть їх. Відокремте листя від качана і відріжте тверду частину.
Велику каструлю з водою поставте на середній вогонь. Дочекайтеся, коли закипить рідина і помістіть в неї листя пекінської капусти. Варіть недовго, буквально 15 - 20 секунд. За допомогою кухонних щипців дістаньте листя з окропу, залиште остигати.
Далі вам знадобиться шматочок свіжої свинини. Сполосніть його під проточною водою і наріжте на шматочки поменше. Надішліть м'ясо в блендер, закрийте кришку і подрібніть.
Корінь імбиру очистіть і покладіть на кухонну дошку. Наріжте спочатку тонкими пластинами уздовж. Потім розріжте, щоб вийшла соломка. Далі подрібніть імбир дрібними кубиками.
Зелену цибулю помийте під холодною водою, обсушіть. Подрібніть на кухонній дошці. Фарш зі свинини помістіть в миску. До нього відправте кубики імбиру і зелену цибулю. Посоліть за смаком, додайте соєвий і устричний соус.
Також в фарш додайте будь-які спеції на ваш смак. Киньте кілька ложок крохмалю і розбийте куряче яйце. Всі інгредієнти ретельно перемішайте за допомогою ложки.
Помістіть приварений лист капусти на кухонну дошку. На край покладіть кілька ложок фаршу. Складіть конвертиком. З рештою листя виконайте те ж саме.
Складіть голубці в пароварку і готуйте там протягом 15 хвилин. Після витягніть і дайте можливість трохи охолонути.
Тим часом збийте в мисці залишені курячі яйця. В іншу миску насипте половину борошна, додайте трохи солі і розмішайте її з водою, щоб вийшов кляр. Також в окрему тарілку насипте борошно. Обваляйте кожен голубець спочатку в яйці, потім у борошні і в клярі.
У самому кінці приготування обсмажте голубці на сковороді в киплячому маслі до рум'яності. Смачного!
Випадкові рецепти