Голубці з молодої капусти виходять дуже ніжними. Пропонуємо перевірений домашній рецепт приготування цієї популярної страви. Зроблені таким способом голубці з молодою капустою виходять соковитими, м'якими та неймовірно апетитними.
Молоду капусту вимийте, просушіть і пробланшуйте недовго в окропі, щоб зробити м'якшою, а потім злийте воду і остудіть качан.
Рис промийте проточною водою (за потреби) і відваріть до напівготовності.
Охолоджену бланшировану капусту розберіть на листя і зріжте грубі ділянки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Розтопіть на сковороді вершкове масло і, помішуючи, підсмажте цибулю до легкої рум'яності.
Готовий рис викладіть у миску, додайте підсмажену цибулю та м'ясний фарш (ми використовуємо свинячий, але можна взяти будь-який на ваш вибір).
Моркву почистіть від шкірки, вимийте, просушіть і натріть на дрібній тертці. Відправте терту морквину у загальну масу.
Додайте яйце, будь-яку приправу для м'яса (бажано, щоб у ній була сіль) та чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти руками до однорідності.
Фарш, що вийшов, порціями викладайте на підготовлене листя молодої капусти і загортайте, як млинці.
Каструлю, в якій готуватимете голубці, застеліть капустяними листами і викладете туди заготовки впритул один до одного.
Окремо доведіть до кипіння будь-який бульйон і залийте ним голубці так, щоб рідина трохи покривала їх зверху. Накрийте кришкою і варіть вміст близько 40 хвилин.
Готові голубці з молодої капусти подавайте на стіл гарячими, розклавши порційними тарілками. Як соус до них ідеально підійде кетчуп або сметана. Смачного!
Випадкові рецепти