Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці з молодої капусти

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1078 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Голубці з молодої капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Голубці з молодої капусти виходять дуже ніжними. Пропонуємо перевірений домашній рецепт приготування цієї популярної страви. Зроблені таким способом голубці з молодою капустою виходять соковитими, м'якими та неймовірно апетитними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці з молодої капусти" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи6.5 гр.
  • Калорії84 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Молоду капусту вимийте, просушіть і пробланшуйте недовго в окропі, щоб зробити м'якшою, а потім злийте воду і остудіть качан.

Крок - 1
02

Рис промийте проточною водою (за потреби) і відваріть до напівготовності.

Крок - 2
03

Охолоджену бланшировану капусту розберіть на листя і зріжте грубі ділянки.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Розтопіть на сковороді вершкове масло і, помішуючи, підсмажте цибулю до легкої рум'яності.

Крок - 4
05

Готовий рис викладіть у миску, додайте підсмажену цибулю та м'ясний фарш (ми використовуємо свинячий, але можна взяти будь-який на ваш вибір).

Крок - 5
06

Моркву почистіть від шкірки, вимийте, просушіть і натріть на дрібній тертці. Відправте терту морквину у загальну масу.

Крок - 6
07

Додайте яйце, будь-яку приправу для м'яса (бажано, щоб у ній була сіль) та чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти руками до однорідності.

Крок - 7
08

Фарш, що вийшов, порціями викладайте на підготовлене листя молодої капусти і загортайте, як млинці.

Крок - 8
09

Каструлю, в якій готуватимете голубці, застеліть капустяними листами і викладете туди заготовки впритул один до одного.

Крок - 9
10

Окремо доведіть до кипіння будь-який бульйон і залийте ним голубці так, щоб рідина трохи покривала їх зверху. Накрийте кришкою і варіть вміст близько 40 хвилин.

Крок - 10
11

Готові голубці з молодої капусти подавайте на стіл гарячими, розклавши порційними тарілками. Як соус до них ідеально підійде кетчуп або сметана. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Юшка на багатті 80 6 4 з 5 - детальніше -
Вареники з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з сиром 75 4 3 з 5 - детальніше -
Бісквітний торт Єлизавета - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітний торт Єлизавета 70 4 3 з 5 - детальніше -