Апетитні голубці з м'ясом і рисом - популярна гарячий страва. Соковиті і дуже смачні капустяні рулетики з начинкою можна приготувати і про запас. Заморозьте напівфабрикати в зручній ємності. І у вас, у відповідний момент, завжди буде ситна страва.
Капусту вимийте під проточною водою. Видаліть пошкоджені листя. Гострим ножем виріжте качан-підставу.
Поставте на плиту каструлю з водою. Доведіть рідину до кипіння і посоліть. Акуратно відокремте листя від основи капусти і опустіть в каструлю. Якщо для приготування голубців ви використовуєте молодий овоч, варіть його на середньому вогні протягом 2 хвилин. На зимові сорти піде близько 4 хвилин.
Рис кілька разів промийте під проточною водою, поки рідина не стане прозорою. В окремій каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте трохи солі і всипте рис. Варіть рис на середньому вогні до напівготовності. Промийте його водою і дайте стекти зайвій рідині.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними шматочками. Моркву натріть на крупній тертці. Болгарський перець наріжте кубиками. Поставте сковороду на середній вогонь. Додайте оливкову або соняшникову олію. У розігріту жаровню всипте цибулю, моркву і перець. Обсмажте протягом 2 хвилин.
Свинину наріжте невеликими шматочками і відправте до овочів. Додайте сіль, чорний мелений перець, томатний соус і лавровий лист. Переміксуйте і продовжуйте готувати 3-4 хвилини. Зніміть суміш з вогню і остудіть.
У глибокій мисці з'єднайте рис з овочами і м'ясом. Додайте дрібно нарізану свіжу петрушку і перемішайте. На капустяний лист викладіть невелику кількість начинки. Загорніть бічні сторони аркуша всередину і скрутіть щільний рулетик.
Викладіть голубці щільно один до одного в каструлю. Залийте водою або овочевим бульйоном і накрийте листочками капусти. Поставте ємність на повільний вогонь. Варіть протягом 1-2 годин до повної готовності. Подавайте страву зі сметаною або майонезом. Смачного!
Випадкові рецепти