Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці з м’ясом і рисом

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

864 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Голубці з м’ясом і рисом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Апетитні голубці з м'ясом і рисом - популярна гарячий страва. Соковиті і дуже смачні капустяні рулетики з начинкою можна приготувати і про запас. Заморозьте напівфабрикати в зручній ємності. І у вас, у відповідний момент, завжди буде ситна страва.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці з м’ясом і рисом" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи10.4 гр.
  • Калорії97 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Капусту вимийте під проточною водою. Видаліть пошкоджені листя. Гострим ножем виріжте качан-підставу.

Крок - 1
02

Поставте на плиту каструлю з водою. Доведіть рідину до кипіння і посоліть. Акуратно відокремте листя від основи капусти і опустіть в каструлю. Якщо для приготування голубців ви використовуєте молодий овоч, варіть його на середньому вогні протягом 2 хвилин. На зимові сорти піде близько 4 хвилин.

Крок - 2
03

Рис кілька разів промийте під проточною водою, поки рідина не стане прозорою. В окремій каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте трохи солі і всипте рис. Варіть рис на середньому вогні до напівготовності. Промийте його водою і дайте стекти зайвій рідині.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними шматочками. Моркву натріть на крупній тертці. Болгарський перець наріжте кубиками. Поставте сковороду на середній вогонь. Додайте оливкову або соняшникову олію. У розігріту жаровню всипте цибулю, моркву і перець. Обсмажте протягом 2 хвилин.

Крок - 4
05

Свинину наріжте невеликими шматочками і відправте до овочів. Додайте сіль, чорний мелений перець, томатний соус і лавровий лист. Переміксуйте і продовжуйте готувати 3-4 хвилини. Зніміть суміш з вогню і остудіть.

Крок - 5
06

У глибокій мисці з'єднайте рис з овочами і м'ясом. Додайте дрібно нарізану свіжу петрушку і перемішайте. На капустяний лист викладіть невелику кількість начинки. Загорніть бічні сторони аркуша всередину і скрутіть щільний рулетик.

Крок - 6
07

Викладіть голубці щільно один до одного в каструлю. Залийте водою або овочевим бульйоном і накрийте листочками капусти. Поставте ємність на повільний вогонь. Варіть протягом 1-2 годин до повної готовності. Подавайте страву зі сметаною або майонезом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Червоний борщ без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Червоний борщ без м’яса 50 5 3 з 5 - детальніше -
Як ліпити вареники красиво - покроковий рецепт, фото 1 Як ліпити вареники красиво 60 6 3 з 5 - детальніше -
Домашній сир - покроковий рецепт, фото 1 Домашній сир 50 1 2 з 5 - детальніше -
Закуска з нуту - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з нуту 40 3 3 з 5 - детальніше -