Укр
Рус
Голубці Другі страви Болгарська кухня

Голубці в соусі

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

639 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Голубці в соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Молдавська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Смачні ароматні класичні голубці під сметанно-томатним соусом. Можна заготовити роли про запас і зберігати в морозильній камері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці в соусі" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи6.9 гр.
  • Калорії130 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Рис кілька разів промийте під проточною водою і висипте в сотейник. Залийте водою і поставте на плиту на середній або сильний вогонь. Доведіть до кипіння і посоліть. Зменшіть вогонь і продовжуйте варити, поки рис не вбере рідину і не стане м'яким. В середньому на це піде близько 20-25 хвилин.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками. Поставте сковороду на середній вогонь і налийте невелику кількість рослинної олії. Всипте трохи подрібненої цибулі і обсмажте до золотистого кольору.

Крок - 2
03

У глибоку миску викладіть яловичий і свинячий фарш. Додайте смажену цибулю і відварний рис. Ретельно переміксуйте до однорідності. Притрусіть суміш сіллю і чорним меленим перцем. Перемішайте і відставте в сторону.

Крок - 3
04

Капусту очистіть від верхніх листків. Виріжте серцевину і покладіть качан в каструлю точкою зростання вгору. Поставте ємність на плиту, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Варіть протягом 20-30 хвилин, поки овоч не стане м'яким.

Крок - 4
05

Злийте воду і дайте капусті охолонути. Акуратно відокремте листя від качана. Намагайтеся не пошкодити їх цілісність. За допомогою ножа або ножицями виріжте жорсткі центральні ребра.

Крок - 5
06

Покладіть капусту на рівну поверхню. У центр листа викладіть невелику кількість фаршу. Накрийте суміш нижньою частиною листа. Бічні краї загорніть всередину. Поверніть голубець в щільний рулетик.

Крок - 6
07

Поставте сковороду на середній вогонь. Додайте рослинне масло і викладіть роли в розігріту жаровню. Обсмажте по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть голубці в каструлю і посипте цибулею і натертою на крупній тертці морквою.

Крок - 7
08

В окремій мисці змішайте томатну пасту і сметану. Додайте трохи води, сіль і трави за смаком. Переміксуйте і вилийте соус в каструлю. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні до готовності. В середньому на це йде 40-45 хвилин. Готову страву подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чеченські галушки - покроковий рецепт, фото 1 Чеченські галушки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Кекси з какао - покроковий рецепт, фото 1 Кекси з какао 65 3 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі з сулугуні - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі з сулугуні 75 3 3 з 5 - детальніше -
Торт "Тірамісу" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "Тірамісу" 70 5 3 з 5 - детальніше -