Смачні ароматні класичні голубці під сметанно-томатним соусом. Можна заготовити роли про запас і зберігати в морозильній камері.
Рис кілька разів промийте під проточною водою і висипте в сотейник. Залийте водою і поставте на плиту на середній або сильний вогонь. Доведіть до кипіння і посоліть. Зменшіть вогонь і продовжуйте варити, поки рис не вбере рідину і не стане м'яким. В середньому на це піде близько 20-25 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками. Поставте сковороду на середній вогонь і налийте невелику кількість рослинної олії. Всипте трохи подрібненої цибулі і обсмажте до золотистого кольору.
У глибоку миску викладіть яловичий і свинячий фарш. Додайте смажену цибулю і відварний рис. Ретельно переміксуйте до однорідності. Притрусіть суміш сіллю і чорним меленим перцем. Перемішайте і відставте в сторону.
Капусту очистіть від верхніх листків. Виріжте серцевину і покладіть качан в каструлю точкою зростання вгору. Поставте ємність на плиту, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Варіть протягом 20-30 хвилин, поки овоч не стане м'яким.
Злийте воду і дайте капусті охолонути. Акуратно відокремте листя від качана. Намагайтеся не пошкодити їх цілісність. За допомогою ножа або ножицями виріжте жорсткі центральні ребра.
Покладіть капусту на рівну поверхню. У центр листа викладіть невелику кількість фаршу. Накрийте суміш нижньою частиною листа. Бічні краї загорніть всередину. Поверніть голубець в щільний рулетик.
Поставте сковороду на середній вогонь. Додайте рослинне масло і викладіть роли в розігріту жаровню. Обсмажте по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть голубці в каструлю і посипте цибулею і натертою на крупній тертці морквою.
В окремій мисці змішайте томатну пасту і сметану. Додайте трохи води, сіль і трави за смаком. Переміксуйте і вилийте соус в каструлю. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні до готовності. В середньому на це йде 40-45 хвилин. Готову страву подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Випадкові рецепти