Укр
Рус
Голубці Другі страви Кавказська кухня

Голубці у виноградному листі

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

861 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Голубці у виноградному листі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Голубці у виноградному листі популярні на Кавказі, Балканах та в Криму. Страва називається «долма» і від традиційних голубців відрізняється лише використанням виноградного листя замість капустяного. Пропонуємо один з найлегших і найсмачніших рецептів долми по-кавказьки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці у виноградному листі" (на 100 грам)

  • Білки11 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи18.1 гр.
  • Калорії227 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свіже листя винограду ретельно промийте від забруднень, зріжте черешки і кожен лист опустіть на кілька секунд в окріп, щоб зробити м'якшим. Бланшироване листя винограду викладіть на блюдо та остудіть.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.

Крок - 2
03

Петрушку або кінзу (на ваш вибір) вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем.

Крок - 3
04

М'ясний фарш (у нас яловичий, але можна взяти будь-який, який більше подобається) викладіть у миску. Рис (бажано пропарений) ретельно промийте проточною водою і дайте стекти. Надішліть підготовлений рис у миску з м'ясом.

Крок - 4
05

Додайте туди ж подрібнені цибулю та петрушку. Всипте сіль, чорний мелений перець та сушене орегано.

Крок - 5
06

Добре перемішайте вміст миски до однорідності. Найкраще це робити руками. Фарш, що вийшов, порціями викладайте на бланшироване виноградне листя і загортайте на зразок млинців.

Крок - 6
07

Каструлю, в якій готуватимете голубці, застеліть свіжим виноградним листям. Викладіть голубці всередину і залийте водою так, щоб вона злегка покривала верхній шар. Накрийте кришкою і варіть долму до готовності (близько 1 години).

Крок - 7
08

Розподіліть готові голубці по порційним тарілкам і подавайте гарячими на стіл. Як соус до них підійде кетчуп або звичайна сметана. Голубці у виноградному листі виходять соковитими та ароматними. Радимо приготувати їх на сімейний обід чи вечерю. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Профітролі з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі з сьомгою 75 3 3 з 5 - детальніше -
Чізкейк з сиру з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з сиру з желатином 80 3 3 з 5 - детальніше -
Філе індички у вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Філе індички у вершковому соусі 50 2 3 з 5 - детальніше -