Простий рецепт усіма улюблених голубців з м'ясом. Приготувати страву можна в пароварці, мультиварці, каструлі і навіть в духовці.
У глибоку миску викладіть курячий фарш. Часник очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками або натріть на дрібній тертці. Додайте прянощі в ємність з м'ясом. Сюди ж всипте зелений перець чилі, нарізаний дрібними шматочками.
Листя коріандру промийте під проточною водою і просушіть. Подрібніть і відправте до решти інгредієнтів. Додайте в суміш сіль, чорний мелений перець і соєвий соус. Перемішайте і відставте в сторону. Можна поставити суміш в холодильник.
Капусту, для приготування голубців вибирайте середнього розміру. Листя повинні бути щільними, жорсткими. Промийте овоч під проточною водою. Видаліть верхні листки і качан. Намагайтеся робити це максимально акуратно, щоб качан не розсипався.
Поставте на плиту велику каструлю з водою. У ємність повинна вільно поміститися капуста. Доведіть рідину до кипіння і посоліть. Акуратно занурте качан в воду і накрийте кришкою. Варіть протягом 15 хвилин.
Викладіть овоч на обробну дошку. Розділіть качан на листя. З кожного зріжте ножем потовщену частину підстави, або відбийте її молоточком.
Ображати краю і покладіть всередину невелика кількість фаршу. Нижньою частиною капустяного листа накрийте фарш. Загорніть бічні краї всередину і скрутіть рулетик. Викладіть голубці в пароварку і готуйте на середньому вогні протягом 30 хвилин.
Можна відварити страву в каструлі з додаванням томатного соусу. Викладіть голубці на порційне блюдо і полийте соусом Шрірача, або іншим за смаком. Смачного!
Випадкові рецепти