Укр
Рус
Голубці Другі страви Кавказська кухня

Голубці без м’яса

( 4.7647 4 517 17 оцінок)

2872 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Голубці без м’яса - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Весна

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ці фаршировані капустяні рулети без м'яса називаються лаханодольматамі (по-грецьки). Капустяні рулети чудові як головна страва, але можуть ідеально підходити і для гарніру, доповнюючи фуршет або закуски.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці без м’яса" (на 100 грам)

  • Білки2.2 гр.
  • Жири0.4 гр.
  • Вуглеводи14.2 гр.
  • Калорії75 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Чистий і звільнений від серцевини качан капусти помістіть в каструлю з киплячою, підсоленою водою і залиште варитися, під закритою кришкою, приблизно на 5-10 хв. Акуратно відокремте і висушіть - листя, вони повинні відходити від качана легко. Якщо ні, то додатковий час на відварювання допоможе.

Крок - 1
02

Тим часом, помістіть невелику сковорідку з рослинним маслом на плиту і прогрійте. Надішліть в гаряче масло заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин, до розм'якшення цибулі.

Крок - 2
03

Додайте в сковорідку очищену від шкірки і натерту на дрібну тертку моркву, перемішайте і смажте овочі ще близько 1-2 хвилини.

Крок - 3
04

Потім додайте в сковороду попередньо вимиті і дрібно нарізані гриби і подрібнену, як можна дрібніше кольорову капусту. Обсмажуйте, все, помішуючи, щоб пом'якшити овочі.

Крок - 4
05

Додайте в сковорідку до решти продуктів очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і смажте ще 30 секунд. Тепер залийте в ємність соєвий соус і вустерширський, перемішайте і зніміть сковорідку з вогню, дайте вмісту охолонути.

Крок - 5
06

Коли начинка охолоне, додайте в неї заздалегідь відварений рис і добре перемішайте. Потім додайте в суміш томатну пасту, нашатковану петрушку, приправи за смаком, часниковий порошок, сіль, чорний мелений перець, панірувальні сухарі, мелені лляні насіння і трохи води. Добре все перемішайте.

Крок - 6
07

Відокремлені перші кілька листів капусти викладіть на дно форми для випічки (9 × 13). Поверх залийте соус марінара або консервовані часточками помідори - додайте нарізану кільцями цибулю за бажанням.

Крок - 7
08

Видаліть жорстке ребро в нижній частині кожного листа капусти - зробивши V-подібний зріз. Додайте трохи підготовленої начинки на кожен лист і закатайте в голубець. Помістіть капустяні рулети в форму для випічки.

Крок - 8
09

Накрийте голубці помідорами або соусом марінара. Накрийте форму фольгою і випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин. Прикрасьте готові голубці без м'яса за своїм бажанням і подавайте до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карпаччо з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з яловичини 40 2 2 з 5 - детальніше -
Мамалига по-молдавському - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига по-молдавському 50 5 3 з 5 - детальніше -