Ці фаршировані капустяні рулети без м'яса називаються лаханодольматамі (по-грецьки). Капустяні рулети чудові як головна страва, але можуть ідеально підходити і для гарніру, доповнюючи фуршет або закуски.
Чистий і звільнений від серцевини качан капусти помістіть в каструлю з киплячою, підсоленою водою і залиште варитися, під закритою кришкою, приблизно на 5-10 хв. Акуратно відокремте і висушіть - листя, вони повинні відходити від качана легко. Якщо ні, то додатковий час на відварювання допоможе.
Тим часом, помістіть невелику сковорідку з рослинним маслом на плиту і прогрійте. Надішліть в гаряче масло заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин, до розм'якшення цибулі.
Додайте в сковорідку очищену від шкірки і натерту на дрібну тертку моркву, перемішайте і смажте овочі ще близько 1-2 хвилини.
Потім додайте в сковороду попередньо вимиті і дрібно нарізані гриби і подрібнену, як можна дрібніше кольорову капусту. Обсмажуйте, все, помішуючи, щоб пом'якшити овочі.
Додайте в сковорідку до решти продуктів очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і смажте ще 30 секунд. Тепер залийте в ємність соєвий соус і вустерширський, перемішайте і зніміть сковорідку з вогню, дайте вмісту охолонути.
Коли начинка охолоне, додайте в неї заздалегідь відварений рис і добре перемішайте. Потім додайте в суміш томатну пасту, нашатковану петрушку, приправи за смаком, часниковий порошок, сіль, чорний мелений перець, панірувальні сухарі, мелені лляні насіння і трохи води. Добре все перемішайте.
Відокремлені перші кілька листів капусти викладіть на дно форми для випічки (9 × 13). Поверх залийте соус марінара або консервовані часточками помідори - додайте нарізану кільцями цибулю за бажанням.
Видаліть жорстке ребро в нижній частині кожного листа капусти - зробивши V-подібний зріз. Додайте трохи підготовленої начинки на кожен лист і закатайте в голубець. Помістіть капустяні рулети в форму для випічки.
Накрийте голубці помідорами або соусом марінара. Накрийте форму фольгою і випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин. Прикрасьте готові голубці без м'яса за своїм бажанням і подавайте до столу.
Випадкові рецепти