Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці в сметані у духовці

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

810 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Голубці в сметані у духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Голубці в сметані в духовці - ситна страва, якою можна смачно нагодувати всю сім'ю. Запечені у сметанно-томатному соусі голубці виходять фантастично м'якими та соковитими. Сирна скоринка зверху надає їм напрочуд апетитний вигляд. Як готуються найсмачніші голубці у сметані в духовці, читайте у рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці в сметані у духовці" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи7.7 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Моркву почистіть від шкірки, вимийте, просушіть і натріть на дрібній тертці. Розігрійте на сковороді олію і викладіть туди терту морквину. Помішуючи, смажте близько 1 хвилини.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і відправте до моркви. Постійно мішаючи, смажте овочі до м'якості.

Крок - 2
03

Додайте на сковороду фарш свинини, перемішайте і смажте, поки м'ясо не змінить колір. Після цього перекладіть м'ясну засмажку в миску.

Крок - 3
04

В окрему миску всипте довгозерний рис, залийте окропом і перемішайте. Накрийте миску кришкою або блюдцем та відставте на 10 хвилин.

Крок - 4
05

Через зазначений час додайте набряклий рис у миску з фаршем і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

Капусту вимийте, просушіть і відправте на 5-10 хвилин у мікрохвильову піч, а потім остудіть під проточною холодною водою. Підготовлену капусту таким чином розберіть на листя.

Крок - 6
07

Виріжте у капустяного листя жорстку частину і порціями викладайте на них раніше приготовлений фарш. Загорніть голубці на зразок млинців.

Крок - 7
08

Змастіть лист рослинним маслом, викладіть туди заготовки і залийте окропом. Накрийте лист фольгою і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духову шафу на 30 хвилин.

Крок - 8
09

Помідори вимийте та просушіть. Зніміть шкірку, видаліть місце кріплення плодоніжки та наріжте плоди дрібними кубиками.

Крок - 9
10

Викладіть нарізані помідори в миску, додайте томатну пасту, натертий на дрібній тертці твердий сир, подрібнені петрушку та кріп, а також пропущений через прес часник. Всипте чорний мелений перець та сіль. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 10
11

Додайте в загальну масу сметану і знову вимішайте. Вийміть голубці з духовки і залийте сумішшю, рівномірно розподіливши її по поверхні, а потім поверніть в духову шафу ще на 10-15 хвилин. Голубці в сметані в духовці повинні апетитно зарум'янитися. Подавайте страву на стіл, порційно розподіливши по тарілках. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тарталетки з печінки тріски - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з печінки тріски 45 8 2 з 5 - детальніше -
Хаш зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Хаш зі свинини 300 6 3 з 5 - детальніше -
Лагман узбецький - покроковий рецепт, фото 1 Лагман узбецький 75 4 3 з 5 - детальніше -
Спагеті з базиліком - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з базиліком 40 3 3 з 5 - детальніше -