Голубці в сметані в духовці - ситна страва, якою можна смачно нагодувати всю сім'ю. Запечені у сметанно-томатному соусі голубці виходять фантастично м'якими та соковитими. Сирна скоринка зверху надає їм напрочуд апетитний вигляд. Як готуються найсмачніші голубці у сметані в духовці, читайте у рецепті.
Моркву почистіть від шкірки, вимийте, просушіть і натріть на дрібній тертці. Розігрійте на сковороді олію і викладіть туди терту морквину. Помішуючи, смажте близько 1 хвилини.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і відправте до моркви. Постійно мішаючи, смажте овочі до м'якості.
Додайте на сковороду фарш свинини, перемішайте і смажте, поки м'ясо не змінить колір. Після цього перекладіть м'ясну засмажку в миску.
В окрему миску всипте довгозерний рис, залийте окропом і перемішайте. Накрийте миску кришкою або блюдцем та відставте на 10 хвилин.
Через зазначений час додайте набряклий рис у миску з фаршем і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Капусту вимийте, просушіть і відправте на 5-10 хвилин у мікрохвильову піч, а потім остудіть під проточною холодною водою. Підготовлену капусту таким чином розберіть на листя.
Виріжте у капустяного листя жорстку частину і порціями викладайте на них раніше приготовлений фарш. Загорніть голубці на зразок млинців.
Змастіть лист рослинним маслом, викладіть туди заготовки і залийте окропом. Накрийте лист фольгою і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духову шафу на 30 хвилин.
Помідори вимийте та просушіть. Зніміть шкірку, видаліть місце кріплення плодоніжки та наріжте плоди дрібними кубиками.
Викладіть нарізані помідори в миску, додайте томатну пасту, натертий на дрібній тертці твердий сир, подрібнені петрушку та кріп, а також пропущений через прес часник. Всипте чорний мелений перець та сіль. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Додайте в загальну масу сметану і знову вимішайте. Вийміть голубці з духовки і залийте сумішшю, рівномірно розподіливши її по поверхні, а потім поверніть в духову шафу ще на 10-15 хвилин. Голубці в сметані в духовці повинні апетитно зарум'янитися. Подавайте страву на стіл, порційно розподіливши по тарілках. Смачного!
Випадкові рецепти