Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці зі свіжої капусти

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

831 - переглядів
110 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Голубці зі свіжої капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Голубці зі свіжої капусти - простий рецепт приготування смачних пісних голубців. Страва в даному випадку готується без м'яса, але від цього не стає менш приємною на смак. Начинка з картоплі з рисом і спеціями робить голубці дивно гармонійними і ситними. Це відмінний спосіб урізноманітнити веганське або пісне меню.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці зі свіжої капусти" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири1.7 гр.
  • Вуглеводи11.8 гр.
  • Калорії73 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У капусти обірвіть зовнішні мляві листя і виріжте качан. Закип'ятіть в каструлі воду і бланшуйте капусту 3-5 хвилин. Розберіть качан на листя і проваріть ще 5 хвилин, щоб вони стали м'якими.

Крок - 1
02

Зробіть соус для голубців. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте нарізану цибулю до прозорості.

Крок - 2
03

Всипте паприку, перемішайте і додайте томатну пасту. Помідори вимийте, просушіть, наріжте невеликими кубиками і теж відправте в соус. Посоліть і поперчіть за смаком.

Крок - 3
04

Влийте воду, перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою 5 хвилин. Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і поріжте ножем, а потім теж додайте на сковороду.

Крок - 4
05

Так само поступіть зі свіжим фіолетовим базиліком. Перемішайте інгредієнти, потримайте соус на плиті ще хвилину і вимкніть вогонь.

Крок - 5
06

Приготуйте начинку. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками і відправте в миску.

Крок - 6
07

Рис ретельно промийте водою і всипте в миску з картоплею. Додайте томатну пасту, сушений базилік і кмин. Посоліть і поперчіть начинку. Влийте оливкове масло і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 7
08

Займіться додатковими овочами. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте уздовж. Покладіть шматочки картоплі на дно каструлі, посоліть і поперчіть за смаком. Зверху змастіть картоплю соусом для голубців.

Крок - 8
09

У бланшованого капустяного листя зріжте жорстку частину, викладіть на листя начинку і скрутіть, як млинці. Покладіть голубці в каструлю поверх картоплі.

Крок - 9
10

Кладіть голубці шарами і змащуйте соусом. Болгарський перець вимийте, просушіть, наріжте смужками і викладіть поверх голубців.

Крок - 10
11

Баклажани вимийте, просушіть, наріжте тонкими слайсами і покладіть поруч з перцем.

Крок - 11
12

Залийте все соусом, додайте воду, покладіть на овочі глибоку тарілку, накрийте каструлю кришкою і відправте на плиту. Варіть голубці зі свіжої капусти на повільному вогні 90 хвилин.

Крок - 12
13

Готові голубці перекладіть на тарілку сервіровки і додайте овочі, з якими вони готувалися. Прикрасьте страву дрібно нарізаною зеленню петрушки і гілочкою базиліка. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тістечко Тірамісу - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Тірамісу 50 2 4 з 5 - детальніше -
Карамель рецепт з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Карамель рецепт з вершками 50 1 3 з 5 - детальніше -