Голубці зі свіжої капусти - простий рецепт приготування смачних пісних голубців. Страва в даному випадку готується без м'яса, але від цього не стає менш приємною на смак. Начинка з картоплі з рисом і спеціями робить голубці дивно гармонійними і ситними. Це відмінний спосіб урізноманітнити веганське або пісне меню.
У капусти обірвіть зовнішні мляві листя і виріжте качан. Закип'ятіть в каструлі воду і бланшуйте капусту 3-5 хвилин. Розберіть качан на листя і проваріть ще 5 хвилин, щоб вони стали м'якими.
Зробіть соус для голубців. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте нарізану цибулю до прозорості.
Всипте паприку, перемішайте і додайте томатну пасту. Помідори вимийте, просушіть, наріжте невеликими кубиками і теж відправте в соус. Посоліть і поперчіть за смаком.
Влийте воду, перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою 5 хвилин. Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і поріжте ножем, а потім теж додайте на сковороду.
Так само поступіть зі свіжим фіолетовим базиліком. Перемішайте інгредієнти, потримайте соус на плиті ще хвилину і вимкніть вогонь.
Приготуйте начинку. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками і відправте в миску.
Рис ретельно промийте водою і всипте в миску з картоплею. Додайте томатну пасту, сушений базилік і кмин. Посоліть і поперчіть начинку. Влийте оливкове масло і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Займіться додатковими овочами. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте уздовж. Покладіть шматочки картоплі на дно каструлі, посоліть і поперчіть за смаком. Зверху змастіть картоплю соусом для голубців.
У бланшованого капустяного листя зріжте жорстку частину, викладіть на листя начинку і скрутіть, як млинці. Покладіть голубці в каструлю поверх картоплі.
Кладіть голубці шарами і змащуйте соусом. Болгарський перець вимийте, просушіть, наріжте смужками і викладіть поверх голубців.
Баклажани вимийте, просушіть, наріжте тонкими слайсами і покладіть поруч з перцем.
Залийте все соусом, додайте воду, покладіть на овочі глибоку тарілку, накрийте каструлю кришкою і відправте на плиту. Варіть голубці зі свіжої капусти на повільному вогні 90 хвилин.
Готові голубці перекладіть на тарілку сервіровки і додайте овочі, з якими вони готувалися. Прикрасьте страву дрібно нарізаною зеленню петрушки і гілочкою базиліка. Смачного!
Випадкові рецепти