Цей рецепт голубців з пекінської капусти використовують для приготування великої партії дружнього натовпу. Голубці фаршировані рисом, м'ясом і приправлені чудовим соусом. Капуста - ідеальний посуд для наповнення м'ясною начинкою або навіть овочами. Листя цього овоча пом'якшуються, але залишаються досить сильними, щоб утримувати інгредієнти всередині.
Зазвичай ця страва готується зі свинини. Але пропонуємо використовувати м'ясо ягняти. У нього є багато плівкової шкіри, яка зіпсуй структуру начинки. Витратьте деякий час, щоб видалити її.
Подрібніть м'ясо ягняти. Це можна зробити за допомогою гострого ножа, а можна простіше перекрутити м'ясо через м'ясорубку. Відкладіть фарш ягняти в сторону, а самі підготуйте капусту.
Тим і особливий цей рецепт, що використовується пекінська капуста. Інші види капусти теж підійдуть. Ви просто відділяєте листя. Видаліть стебло. Зарезервуйте 3-4 частини стебла на потім. Іншу частину стебла можна покласти в банку і замаринувати.
Наріжте зарезервоване стебло невеликими кубиками і відправте в миску. Приправте стебло сіллю і перемішайте. Залиште на 20 хвилин. Видавіть всю рідину, щоб наповнення не було занадто водянистим. Відставте в сторону.
Заздалегідь замочіть трохи сухих грибів у воді приблизно на 4 години, поки вони не стануть м'якими. Видавіть обережно воду. Збережіть рідину. Будете використовувати її пізніше. Наріжте гриби невеликими шматочками. Відкладіть і їх в сторону.
До підготовленого фаршу ягняти додайте трохи соєвого соусу, залийте червоне вино, устричний соус. Потім додайте трохи тертого імбиру, очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.
Потім засипте в миску до м'яса порошок кмину, сіль, трохи свіжемолотого білого перцю, додайте нарізані скибочками гриби, нашатковане кубиками стебло капусти і нашатковану зелену цибулю. В останню чергу додайте кунжутне масло і змішайте все, до однорідної маси.
Доведіть каструлю з водою до кипіння. Додайте в неї трохи солі і збризніть рослинним маслом. Незважаючи на те, що видалили стебло, рекомендується, щоб сам лист занурився в окріп. Близько 10 секунд. Тепер листя будуть досить м'якими і гнучкими.
Викладіть на дошку лист капусти. Покладіть трохи м'ясної начинки на нього. Сформуйте лист з начинкою в рулет, просто склавши 2 сторони в середину.
Помістіть підготовлені рулети з капусти в каструлю на спеціальну кришку з отворами, таким чином, утворивши парову баню. Можна використовувати так само пароварку. Увімкніть високу температуру. Як тільки вода закипить, порахуйте час і дайте голубцям поваритися протягом 20 хвилин.
Поки готуються голубці, зробіть до них соус. У сотейник залийте трохи рослинного масла, додайте часникову пасту, нашатковану кинзу, нарізаний кубиками червоний болгарський перець. Це для кольору. Якщо вам подобається гострий, ви можете використовувати червоний перець чилі. Розмішайте їх до появи аромату.
Далі додайте трохи устричного соусу, засипте білого перцю за смаком і залийте соєвий соус. Змішайте все знову. Тепер це повинно пахнути приголомшливо.
Налийте в сотейник раніше залишену рідину з замочування грибів. Доведіть все до кипіння. Дайте вмісту покипіти, щоб налаштувати смак. Потім засипте трохи цукру, щоб збалансувати смак.
Увімкніть вогонь на низький рівень. Додайте в сотейник трохи кукурудзяного крохмалю, розведеного з водою (порціями) і просто продовжуйте помішувати, поки соус не загусне. Вийміть голубці з пекінської капусти, приготовані в каструлі, злийте з них зайву рідину і подавайте до столу, полив приготованим соусом.
Випадкові рецепти