Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці з курячим фаршем

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

964 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Голубці з курячим фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В пароварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати, Смажити

опис

Голубці з курячим фаршем – традиційна страва української кухні. Насправді голубці можуть бути з будь-яким м'ясом, але з куркою виходять найлегшими і тому підходять і дорослим, і дітям. У рецепті не використовується рис, який зазвичай кладуть у фарш, проте такі голубці можуть їсти навіть ті, хто сидить на кето-дієті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці з курячим фаршем" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири7.6 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії113 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Закип'ятіть у каструлі воду, всипте сіль і перемішайте до розчинення кристалів.

Крок - 1
02

Капусту вимийте, розберіть на листя та з кожного видаліть нижню (жорстку) частину. Бланшуйте капусту в окропі під закритою кришкою до м'якості (близько 5 хвилин).

Крок - 2
03

Потім перекладіть листя на тарілку та остудіть. Курячий фарш відправте в миску для змішування.

Крок - 3
04

Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і додайте у фарш. Всипте туди ж чорний мелений перець та пластівці чилі, сіль та приправу для курки. Влийте оливкову або будь-яку іншу олію.

Крок - 4
05

Перемішайте інгредієнти до однорідності. Кинзу або петрушку вимийте, обтрусіть від вологи, дрібно наріжте ножем і відправте у фарш. Ще раз все ретельно вимішайте.

Крок - 5
06

Отриману масу порціями викладайте на бланшироване капустяне листя і загортайте, як млинці.

Крок - 6
07

Ємність пароварки змастіть олією і викладіть туди голубці. Накрийте кришкою та готуйте на пару 8–10 хвилин.

Крок - 7
08

Після цього перекладіть голубці на змащену олією сковорідку і смажте до появи легкої золотистої скоринки з обох боків.

Крок - 8
09

Готові голубці з курячим фаршем викладете на порційну тарілку та подавайте з будь-яким соусом на ваш смак. У нас це томатний соус, який чудово поєднується зі стравою, вигідно підкреслюючи смак. Проте, якщо ви не дієті, можна взяти сметану, яку традиційно подають до голубців в Україні. Це соковито та неймовірно смачно. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чізкейк з випічкою - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з випічкою 100 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі грудки з грибами і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Курячі грудки з грибами і сиром 55 2 2 з 5 - детальніше -
Суп з морської капусти - покроковий рецепт, фото 1 Суп з морської капусти 50 2 3 з 5 - детальніше -