Голубці з курячим фаршем – традиційна страва української кухні. Насправді голубці можуть бути з будь-яким м'ясом, але з куркою виходять найлегшими і тому підходять і дорослим, і дітям. У рецепті не використовується рис, який зазвичай кладуть у фарш, проте такі голубці можуть їсти навіть ті, хто сидить на кето-дієті.
Закип'ятіть у каструлі воду, всипте сіль і перемішайте до розчинення кристалів.
Капусту вимийте, розберіть на листя та з кожного видаліть нижню (жорстку) частину. Бланшуйте капусту в окропі під закритою кришкою до м'якості (близько 5 хвилин).
Потім перекладіть листя на тарілку та остудіть. Курячий фарш відправте в миску для змішування.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і додайте у фарш. Всипте туди ж чорний мелений перець та пластівці чилі, сіль та приправу для курки. Влийте оливкову або будь-яку іншу олію.
Перемішайте інгредієнти до однорідності. Кинзу або петрушку вимийте, обтрусіть від вологи, дрібно наріжте ножем і відправте у фарш. Ще раз все ретельно вимішайте.
Отриману масу порціями викладайте на бланшироване капустяне листя і загортайте, як млинці.
Ємність пароварки змастіть олією і викладіть туди голубці. Накрийте кришкою та готуйте на пару 8–10 хвилин.
Після цього перекладіть голубці на змащену олією сковорідку і смажте до появи легкої золотистої скоринки з обох боків.
Готові голубці з курячим фаршем викладете на порційну тарілку та подавайте з будь-яким соусом на ваш смак. У нас це томатний соус, який чудово поєднується зі стравою, вигідно підкреслюючи смак. Проте, якщо ви не дієті, можна взяти сметану, яку традиційно подають до голубців в Україні. Це соковито та неймовірно смачно. Смачного!
Випадкові рецепти