Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці з гречкою

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1122 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Голубці з гречкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Голубці з ситною і соковитою начинкою на обід для всієї сім'ї. Завдяки тривалому томлінню в духовці, страва виходить ніжна і дуже ароматна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці з гречкою" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи6.5 гр.
  • Калорії105 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

З капусти видаліть зіпсовані та пошкоджені листя. Гострим ножем виріжте качан. У велику глибоку миску налийте окріп і опустіть в неї качан капусти і залиште на 10-15 хвилин. Якщо вода не покриває овоч повністю, через 7-8 хвилин переверніть капусту іншою стороною.

Крок - 1
02

Акуратно відокремте листя від качана. Приготуйте зручну ємність для маринування капусти, найкраще для цієї мети підходить глиняний посуд. На дно викладіть трохи квашеної капусти і накрийте капустяним листом.

Крок - 2
03

Наступним шаром знову розподіліть квашену капусту і лист вареної. Таким чином, чергуючи продукти, заповніть ємність. Приберіть ємність з капустою в прохолодне темне місце на 3 дні.

Крок - 3
04

Гречану і ячну крупу відваріть до напівготовності. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками. Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і всипте цибулю. Обсмажуйте до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.

Крок - 4
05

У глибоку миску всипте фарш. Найкраще використовувати свинячо-яловичий або нежирний свинячий. Додайте варену гречану, ячну крупу і смажену цибулю. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте до однорідного стану.

Крок - 5
06

Дістаньте промариновані листя і відокремте від квашеної капусти. Зріжте з листа потовщення біля основи листа і викладіть на нього фарш. Скрутіть голубець звернув краї.

Крок - 6
07

Дно каструлі викладіть капустяним листям і розподіліть голубці першим шаром.

Крок - 7
08

Наріжте помідори невеликими шматочками і викладіть на голубці. Додайте квашену капусту і тонко нарізаний бекон. Викладіть голубці і повторіть шари в тій же послідовності.

Крок - 8
09

Додайте лавровий лист, перець духмяний і влийте овочевий або м'ясний бульйон. Накрийте каструлю кришкою і поставте в розігріту до 160 ° С на 3 години. Готову страву викладіть на порційне блюдо і подавайте до столу. Смачного!   

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Запечена бараняча нога - покроковий рецепт, фото 1 Запечена бараняча нога 100 4 3 з 5 - детальніше -
Соус для спагетті - покроковий рецепт, фото 1 Соус для спагетті 60 1 3 з 5 - детальніше -
Тушонка з курки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Тушонка з курки в духовці 175 1 2 з 5 - детальніше -